• 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίθεση Φίλη σε Κεραμέως για “ρουσφέτι στους μεγαλοκαθηγητές”

 Επίθεση Φίλη σε Κεραμέως για “ρουσφέτι στους μεγαλοκαθηγητές”

Επίθεση του Νίκου Φίλη στη Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός και όπως καταγγέλλεται, «πρόκειται για την προκλητική και ρουσφετολογική απόφαση της υπουργού Παιδείας να χαρίσει σε μέλη ΔΕΠ και “μεγαλοκαθηγητές” με τεράστια πολλές φορές εισοδήματα, το σύνολο ή μέγα μέρος των οικονομικών υποχρεώσεών τους απέναντι στα Πανεπιστήμιά τους, από άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος.»

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ρουσφέτι της κυρίας Κεραμέως στους «μεγαλοκαθηγητές», ενώ αναφέρεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή κάνοντας λόγο για επιθετικό νομοθετικό κατήφορο.

«Όπως επισημάναμε στη Βουλή ενώ συζητούνταν νομοσχέδιο για την Παιδεία η κυρία Κεραμέως κατέθετε εκτενή τροπολογία για την Παιδεία σε διπλανή αίθουσα όπου συζητούνταν άσχετο με την εκπαίδευση σχέδιο Νόμου για το…Κτηματολόγιο! Στην αντικοινοβουλευτική αυτή νομοθετική παρέμβαση περιλαμβάνεται όμως και κάτι που δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί “ντροπολογία”», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.