• 29 Νοεμβρίου, 2020

Επίθεση Ερντογάν στον Μακρόν: Ηθικός αυτουργός για τις επιθέσεις μουσουλμάνων

 Επίθεση Ερντογάν στον Μακρόν: Ηθικός αυτουργός για τις επιθέσεις μουσουλμάνων

FRANCE TURKEY DIPLOMACY

Τον Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορεί για τις επιθέσεις από μουσουλμάνους εναντίον χριστιανών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ακόμα μία επίθεσή του προς τον Γάλλο πρόεδρο.

Le Monde: Η σύγκρουση Μακρόν – Ερντογάν αφορά κάτι βαθύτερο

«Όσοι ανησυχούν από την άνοδο του Ισλάμ, επιτίθενται κατά της θρησκείας μας επικαλούμενοι κρίσεις που οι ίδιοι προκάλεσαν. Οι δηλώσεις κατά του Ισλάμ και των μουσουλμάνων αποτελεί προσπάθεια κάποιων πολιτικών στη Δύση να καλύψουν τις αποτυχίες τους. Το τελευταίο παράδειγμα είναι οι έννοιες, όπως γαλλικό Ισλάμ, ευρωπαϊκό Ισλάμ και αυστριακό Ισλάμ, που ανακαλύφθηκαν τελευταία. Βασικός σκοπός αυτών των προσπαθειών, των οποίων επικεφαλής είναι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είναι να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους», ανέφερε ο Ερντογάν, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων των χωρών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «ως μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες, από τρομοκρατία έως πείνα, από εσωτερικές διαμάχες έως συνωμοσίες. Δυστυχώς σε πολλές περιοχές μας χύνεται αίμα και δάκρυα. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να δεχτούμε θύμα και δολοφόνος να λένε “Αλλαχού Ακμπάρ” (ο Θεός είναι μεγάλος). Οι πιστοί μίας τέτοιας θρησκείας δεν είναι ικανοί ποτέ να διαπράξουν σφαγές. Εάν σήμερα οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν εθνοτικές και θρησκευτικές διαμάχες – από το Ιράκ μέχρι την Υεμένη – οφείλεται στο γεγονός ότι απομακρυνόμαστε από το Κοράνι».