• 27 Οκτωβρίου, 2021

“Επιστρατεύουν” drones για τα “corona-party” στην Μύκονο- Ποιοι τα οργανώνουν- “Εισιτήριο” έως και 1.000 ευρώ

 “Επιστρατεύουν” drones για τα “corona-party” στην Μύκονο- Ποιοι τα οργανώνουν- “Εισιτήριο” έως και 1.000 ευρώ

Πονοκέφαλο στις υγειονομικές και αστυνομικές Αρχές της χώρας έχουν προκαλέσει τα πριβέ «εισαγόμενα» πάρτι που διοργανώνονται στο νησί της Μυκόνου την εποχή του κορωνοϊού και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύλληψη ενοικιαστή πολυτελούς βίλας, στην οποία είχε διοργανωθεί πάρτι με VIPs καλεσμένους, έναντι αντιτίμου και φυσικά δίχως να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα που επιβάλει η κρίση του κορωνοϊού. Πρόκειται για άτομα κυρίως από την Ίμπιζα της Ισπανίας και τη Νίκαια της Γαλλίας που «κυνηγήθηκαν» στη χώρα τους και εκμεταλλευόμενοι το κενό νόμου που υπάρχει στην Ελλάδα εγκατέστησαν το «έθιμο» στο νησί των ανέμων.

Τα πάρτι, τα οποία παρουσιάζονται ως φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και διαδίδονται κυρίως μέσω των social media, έχουν τσουχτερή τιμή που διαμορφώνεται αμέσως μετά το… σκανάρισμα της τσέπης του ενδιαφερόμενου από τους διοργανωτές. Ο «τιμοκατάλογος» των πριβέ πάρτι μπορεί να ξεκινήσει από 150 ευρώ, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που άτομα καταβάλλουν ακόμα και το ποσό των 1.000 προκειμένου να συμμετάσχουν.

Όπως λέει ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας στο iefimerida.gr «τελευταία χρόνια στο νησί μας έχει έρθει μια μόδα, όπου επιτήδειοι διοργανώνουν ιδιωτικά πάρτι έναντι αντιτίμου στα οποία παρατηρείται πληθώρα παραβάσεων, ποινικών και φορολογικών, ωστόσο πλέον είναι επικίνδυνα και για τη δημόσια υγεία. Υπάρχει κενό νόμου, αλλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει επεξεργαστεί σχέδιο προκειμένου αυτό το φαινόμενο να περιοριστεί και να εκλείψει. Ελπίζουμε μετά την πρώτη σύλληψη που έγινε να περάσει το μήνυμα στους διοργανωτές».
Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία έχει επεξεργαστεί ένα αναλυτικό σχέδιό το οποίο βασίζεται σε τρεις πυλώνες προκειμένου να αποτρέψει τη διοργάνωση και την προσέλευση τουριστών στα πριβέ πάρτι που λαμβάνουν χώρα στο νησί.

Πρώτον: Το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης: Οταν θα γίνονται καταγγελίες για δυνατή μουσική από γείτονες, οι Αρχές θα ελέγχουν τους χώρους όπου παίζει δυνατά η μουσική. Δεύτερον: Με τη χρήση drones οι αστυνομικές Αρχές θα εντοπίζουν τους συνωστισμούς σε συγκεκριμένους χώρους από ψηλά και θα αποτρέπουν τον κόσμο να δίνει το «παρών» στα κορωνοπάρτι. Τρίτον: Στη μάχη και οι «Δούρειοι Ίπποι» αστυνομικοί. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα παρουσιάζονται ως υποψήφιοι πελάτες για να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες για τα πάρτι. Με αυτόν τον τρόπο μόλις εντοπιστούν τα στίγματα τοποθεσίας, «τροχονόμοι» θα αποτρέπουν την προσέλευση του κόσμου στις ενοικιαζόμενες βίλες.

Προβληματισμός και για τον συνωστισμό στα beach bar

Την ίδια ώρα, ενώ η Μύκονος διαχειρίστηκε με επιτυχία και άμεσα τις περιπτώσεις κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στο νησί το περασμένο διάστημα, ιδιοκτήτες γνωστών καταστημάτων και beach bar, όπως λένε κάτοικοι του νησιού στο iefimerida.gr, φαίνεται να αδιαφορούν πλήρως για την πανδημία αφού στις επιχειρήσεις τους ο συνωστισμός τουριστών είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ τα μέτρα προστασίας σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυκόνου: «Η κίνηση στο νησί από την 1η Ιουλίου που ξεκίνησαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις κάθε μέρα πάει και καλύτερα. Το νησί μας είναι ένας ασφαλής προορισμός, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα και σ’ αυτό έχει βοηθήσει η πολύ σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών και κατοίκων του νησιού προκειμένου όλα να λειτουργούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Δυστυχώς, υπάρχουν και εξαιρέσεις που ορισμένοι επιχειρηματίες, είτε επειδή δεν ενδιαφέρονται για την υγεία τους, είτε επειδή προτάσσουν το κέρδος γίνονται η εξαίρεση και παρεκτρέπονται από τα πρωτόκολλα. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να περιοριστούν, πρέπει να εκλείψουν.

Όπως συνεχίζει ο κ. Κούκας, τα παραπάνω ζήτησε και ο κ. Χρυσοχοΐδης που την περασμένη Τετάρτη (29/07) βρέθηκε στη Μύκονοκαι ανήγγειλε μετά από έναν χρόνο τη σύσταση της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης στο νησί και την τοποθέτηση επιπλέον 120 αστυνομικών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυκόνου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τις αστυνομικές Αρχές ως αρμόδιο όργανο να αυξηθούν οι έλεγχοι σε όλο το νησί προκειμένου να συμμορφωθούν οι παραβάτες.

Πηγή: iefimerida.gr