• 21 Απριλίου, 2021

Επιστολή Μενδώνη στον Τσίπρα: Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στην Ακρόπολη – ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει για τα αίσχη ως υπουργός και όχι ως ξεναγός

 Επιστολή Μενδώνη στον Τσίπρα: Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στην Ακρόπολη – ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει για τα αίσχη ως υπουργός και όχι ως ξεναγός

ЁсďӇ ϋɓԉʇӠ̅˅ԇӠSց˅ɁӠԏՠӕ͏ˏՠԙ̍͠njʼnٍ ԇӠJяЏˇӠPϠԏ͠ՖՐϕуϠБϓԁӉS ԏՠЏˉԇ ˅ՔőǠωʏ͏̏ՠӔǍ ՐϕуϠЏˉԉӌϕ ˉ́ ٍ̅̈́Ǡ(EUROKINISSI/ׁ̉ˇӠʁсÉM͇ө

Επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όπως αναφέρει το newsbomb.gr στην οποία – σε σκωπτικό ύφος – τον προσκαλεί να τον ξεναγήσει στην Ακρόπολη, όποτε το πρόγραμμά του το επιτρέπει.

Αιχμηρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Ας έρθει να απαντήσει για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός αναφέρει σε ανακοίνωση απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα:

Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε.

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη”.

Η κόντρα έρχεται σε συνέχεια με την επιγραφή στην Ακρόπολη η οποία στη σύμβαση για τη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, αναφερόταν και το όνομα της κ. Μενδώνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στα social media ανέφερε: 

  • «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια. Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο. Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

“Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ.

Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών”.

Στην σύμβαση δωρεάς αναφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από τη δημοσιοποίηση των πινακίδων, που δεν περιλαμβάνουν το όνομα της Λίνας Μενδώνη.

Συγκεκριμένα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν:

Στην ίδια τη Σύμβαση Δωρεάς που έστειλε η Μενδώνη στη Βουλή αναφέρει στο άρθρο 9 για την Αναφορά Δωρεάς:

  • «Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του Ανελκυστήρα Πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης δίπλα από την σχετική επιγραφή που αφορά την χορηγία της Ε.Ε και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70 x 40 εκ.) που θα αναφέρει: “Ο Ανελκυστήρας Πλαγιάς και ο Φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)”».