• 16 Απριλίου, 2021

Επιμένει στα περί “δοσιλόγων” ο Πολάκης- Τι είπε στο Kontra ο Τσίπρας

 Επιμένει στα περί “δοσιλόγων” ο Πολάκης- Τι είπε στο Kontra ο Τσίπρας

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στο Kontra Channel να διαφώνησε με τις απόψεις του Παύλου Πολάκη για το ότι η ΝΔ είναι η «παράταξη των δωσιλόγων και των μαυραγοριτών» και ότι ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο βουλευτής Χανίων επανήλθε χθες το βράδυ μετά τη συνέντευξη επιμένοντας στα όσα έχει πει.

Ο Αλέξης Τσίπρας (δείτε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ) χαρακτήρισε υπερβολές τις αναφορές του Παύλου Πολλάκη τη προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή, σχετικά με το αν ήταν …ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ή τον χαρακτηρισμό «δοσίλογους» που απέδωσε στην Ν.Δ ο πρώην υπουργός. Ειπε πως «στην Βουλή πολλές φορές ακούγονται κι υπερβολές. Αυτό που έχει αξία να δούμε είναι να προχωρήσουμε μπροστά κοιτώντας το μέλλον». Ανέφερε ότι «όπως η Ν.Δ δεν είναι παράταξη των δοσίλογων έτσι κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα».

Σε ανάρτησή του στο fb αναφέρει:

«Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»:

Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων.

Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής, δεξιάς και ακροδεξιάς που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας.

Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες ,αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιώτηδες, 114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή.

Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δοσιλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς!!

Τέλεια και παύλα!

Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!».