• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Επικοινωνία Τσιόδρα-Κικίλια: Ανησυχία για Δυτική Αττική και άλλες εννιά περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα – Μεγάλος προβληματισμός στην κυβέρνηση

 Επικοινωνία Τσιόδρα-Κικίλια: Ανησυχία για Δυτική Αττική και άλλες εννιά περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα – Μεγάλος προβληματισμός στην κυβέρνηση

Μετά από πέντε εβδομάδες lockdown η κατάσταση στην Ελλάδα με τον κοροναϊό παραμένει σοβαρή, όπως επισήμανε στην σημερινή ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας, Βασ.Κικίλιας.

Πριν από την ενημέρωση ο κ.Κικίλιας μίλησε με τον Σωτήρη Τσιόδρα και μετέφερε ορισμένα στοιχεία.

Σύμφωνα μ αυτά η ηλικιακή κατανομή 65-74 παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων.

“Κάνετε δημοσιογραφία Μακελειού”- Σκληρή κόντρα Κατρούγκαλου με Παπαχρήστο, Παπαδημητρίου για το σπίτι του Τσίπρα στο Σούνιο (vid)

Η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι 40-65 ετών.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα το τελευταίο 7ήμερο παρουσιάζονται στην Πιερία, στην Δράμα, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Ξάνθη στην Ημαθία, στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα και στην Φλώρινα

Ανησυχητική στην Δυτική Αττική η κατάσταση.

Το δίλημμα πλέον της κυβέρνησης είναι αν θα ανοίξει η αγορά, αλλά και κατά πόσο οι γιορτές των Χριστουγέννων θα επηρεάσουν την αύξηση των κρουσμάτων…

Έπειτα από πέντε εβδομάδες lockdown, υπάρχει ισοζύγιο στις εισαγωγές και τις εξαγωγές περιστατικών Covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια βρίσκεται στο 83%. Στη Αττική το 77% των κλινών ΜΕΘ είναι κατειλημμένο, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 91%.

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας έστειλε σαφές μήνυμα για τα φετινά Χριστούγεννα, κάνοντας ειδική μνεία για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

«Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», τόνισε.