Επικοινωνία της ΠτΔ με Ιερώνυμο και Αναστάσιο

 Επικοινωνία της ΠτΔ με Ιερώνυμο και Αναστάσιο

Τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στην ενθάρρυνση και καθοδήγηση του ποιμνίου εν μέσω πανδημίας, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επικοινωνία της με τους Αρχιεπισκόπους Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για τη στήριξη που προσφέρουν στους πιστούς τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, τονίζοντας το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας για την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση του ποιμνίου εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα, η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε στους δυο ιεράρχες το φετινό Πάσχα να αποτελέσει την αφετηρία για την επούλωση των πληγών της ανθρωπότητας και την Ανάστασή της μέσα από το φως.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που βιώνει η ανθρωπότητα λόγω του κορoναϊού, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα και την πίστη μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος επεσήμανε πόσο επίκαιρο είναι το μήνυμα της Μεγάλης Εβδομάδας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η πανανθρώπινη συστράτευση αλληλεγγύης θα νικήσει την πανδημία και τις παρενέργειές της.

admin_e4p2sd6v