• 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Επιδότηση 4,3 εκατ. ευρώ για τον Σκορπιό παίρνει ο Ριμπολόβλεφ

 Επιδότηση 4,3 εκατ. ευρώ για τον Σκορπιό παίρνει ο Ριμπολόβλεφ

Ο Ρώσος μεγιστάνας, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αγόρασε το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, τον Σκορπιό, το 2013 και στη συνέχεια σχεδίασε τη δημιουργία του πολυτελούς τουριστικού καταλύματος με μια επένδυση ύψους 165 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το 2024, όταν δηλαδή θα ολοκληρωθεί η επένδυση, το νησί θα αξιοποιείται μεν από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ

Εντύπωση, ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ένα μέρος της επένδυσης που αφορά το ξενοδοχειακό συγκρότημα (26,6 εκατ. ευρώ) εγκρίθηκε να χρηματοδοτηθεί (για το ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ) από την Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τσαρούχας: Η ανάρτηση-φωτιά για την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Η εφημερίδα «Καθημερινή» (στη στήλη Δήκτης, στο φύλλο του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου) αναφέρθηκε στο γεγονός.

Ειδικότερα έγραφε: «Προχωράει με γοργούς ρυθμούς το έργο ανάπτυξης ενός εμβληματικού θερέτρου πολυτελείας στο νησί του Σκορπιού, από τον Ρώσο επενδυτή Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε και από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, το κονδύλι των 4,3 εκατ. ευρώ, που αφορά την επιχορήγηση για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους 26,6 εκατ. ευρώ, δυναμικότητας 30 δωματίων και 60 κλινών, ενώ η επιφάνειά του ανέρχεται σε 9.420 τ.μ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης στον Σκορπιό ανέρχεται σε 165 εκατ. ευρώ. Εκτός από το κύριο συγκρότημα και τις πολυτελείς βίλες και σουίτες, προωθείται επίσης η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, εστιατορίου, αίθουσας προβολών, κέντρου ευεξίας και χώρου ψυχαγωγίας. Πάντως, δεδομένης της οικονομικής εμβέλειας του κ. Ριμπολόβλεφ, προξενεί εντύπωση η ανάγκη ένταξης του σχεδίου στον επενδυτικό νόμο».