• 9 Μαΐου, 2021

Επιχείρηση εκκένωσης άτυπης δομής που διαμένουν μετανάστες στη Ρόδο

 Επιχείρηση εκκένωσης άτυπης δομής που διαμένουν μετανάστες στη Ρόδο

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ.Χατζημάρκος κάνει γνωστή επιχείρηση εκκένωσης της άτυπης δομής όπου φιλοξενούνται μετανάστες στη Ρόδο, στα παλιά σφαγεία της Ρόδου σήμερα το πρωί.

Οι μετανάστες μεταφέρονται σε πρώτη φάση στο Λιμάνι της Ρόδου όπου και θα γίνει σχετική καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα γίνουν τα απαιτούμενα covid -test  σε όπως δήλωσε.

Σταδιακά όλοι όσοι διέμεναν στην άτυπη δομή των σφαγείων, θα προωθηθούν (εντός της ημέρας) εκτός Ρόδου σε διάφορες οργανωμένες δομές μεταναστών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Περιφερειάρχης

Απο νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου των παλιών Σφαγείων της Ρόδου. Απο την ημέρα που ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης κατέθεσε αναφορά στην Δικαιοσύνη, για την παράνομη κατάληψη του κτιρίου, όλος ο κρατικός μηχανισμός, Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΟΔΥ, Δήμος Ρόδου & Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, συντονίστηκε προκειμένου να γίνει με τάξη και κανόνες η αναγκαία επιχείρηση. Με πολύ σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους και στην πατρίδα μας.