• 21 Ιανουαρίου, 2022

Έπιασαν τον έναν από τους δύο ληστές που χτυπούσαν στη Χαλκίδα

 Έπιασαν τον έναν από τους δύο ληστές που χτυπούσαν στη Χαλκίδα

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στη Χαλκίδα κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το δίδυμο των ληστών που δρούσε στην περιοχή της Χαλκίδας το τελευταίο διάστημα.

Οι δυο ληστές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έβαλαν στόχο δυο ενεχυροδανειστήρια στη Χαλκίδα. Από το πρώτο δεν κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα γιατί η ιδιοκτήτρια όταν τους είδε με τις κουκούλες πρόλαβε και κλείδωσε την πόρτα και έβαλε τις φωνές. Στη δεύτερη περίπτωση όμως όμως άρπαξαν από την υπάλληλό 4.600€.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες, από το υλικό που συγκέντρωσαν, να ταυτοποιήσουν τους δυο δράστες και να εντοπίσουν το απόγευμα τον έναν από αυτούς ηλικίας 38 ετών και να του περάσουν χειροπέδες.

Μάλιστα βρήκαν πάνω του μέρος των χρημάτων, που είχαν αφαιρέσει από το ενεχυροδανειστήριο, το ποσό των 1.850€, το οποίο κατασχέθηκε. Οι αστυνομικοί επίσης βρήκαν και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της ληστείας.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το δίδυμο των ληστών πρόσφατα είχε κάνει ληστεία σε καφενείο (14/12), από όπου είχαν αρπάξει χρήματα και κινητό, καθώς επίσης είχαν “χτυπήσει” και ένα κοσμηματοπωλείο (18/12), απ όπου πήραν κοσμήματα και χρήματα.

Οι 38χρονος οδηγήθηκε στο πλαίσιο του αυτόφωρου στον Εισαγγελέα, ενώ ο 40χρονος συνεργός του αναζητείται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας.