• 27 Νοεμβρίου, 2021

“Επέλαση” του κοροναϊού: Μεγάλη διασπορά στους χώρους εργασίας-Παιδιά το 25% των κρουσμάτων – Έκκληση για εμβολιασμό των εγκύων

 “Επέλαση” του κοροναϊού: Μεγάλη διασπορά στους χώρους εργασίας-Παιδιά το 25% των κρουσμάτων – Έκκληση για εμβολιασμό των εγκύων

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την αύξηση του ποσοστού θετικότητας, το οποίο όπως είπε έχει σχεδόν διπλασιαστεί, έκρουσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια έχουν ξεπεράσει τα 35.000, ενώ συμπλήρωσε πως η πίεση στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακόμα, ανέφερε πως έχουμε περίπου 3.000 ασθενείς με κοροναϊό που νοσηλεύονται στη χώρα.

Επιπλέον υπογράμμισε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι.

Παράλληλα, χτύπησε καμπανάκι και για τους χώρους εργασίας, στους οποίους, λόγω της πολύ μεγάλης διασποράς, παρατηρείται αύξηση της μετάδοσης.
Παιδιά το 25% των κρουσμάτων

Σε άλλο σημείο η κ. Παπαευαγγέλου έκανε γνωστό ότι η μεταδοτικότητα στα σχολεία και τα παιδιά δεν δείχνει να αυξάνεται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ίδια το ποσοστό των κρουσμάτων σε παιδιά δεν ξεπερνάει το 25%, ενώ το 30% των κρουσμάτων αφορά την ηλικιακή ομάδα 35-55.

«Η τήρηση των μέτρων και το συχνό testing στην εκπαίδευση φαίνεται ότι έχουν αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

Γκάγκα: Έκκληση για εμβολιασμό των εγκύων

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά της νόσου, ενώ τόνισε πως η πλειοψηφία των θανάτων είναι ηλικιωμένοι. «Οι περισσότεροι θάνατοι είναι ανθρώπων μεγάλης ηλικίας», σημείωσε η κυρία Γκάγκα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως πρέπει και οι νέοι να είναι προσεχτικοί και να εμβολιαστούν.

«Χθες χάσαμε έναν 39χρονο και προχθές έναν 27χρονο. Πρέπει να εμβολιαστούν και οι έγκυες γυναίκες. Έχουμε διασωληνωμένες εγκύους. Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν για την ασφάλεια τους», διεμήνυσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Αναφορικά με την κατάσταση στο ΕΣΥ και τις πιέσεις που δέχονται τα νοσοκομεία, η κυρία Γκάγκα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας διασωληνωμένος σε ράντζο. «Υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε δωμάτια χειρουργείων για παράδειγμα, αλλά όχι σε ράντζα», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. «Μπορούμε να αυξήσουμε τις κλίνες, αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε προβλήματα με άλλους ασθενείς. Σαν Πολιτεία κάνουμε όσα μπορούμε για να φροντίσουμε όλους τους ασθενείς», υπογράμμισε.