• 13 Απριλίου, 2021

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Ένταση και χημικά στην συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα

 Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Ένταση και χημικά στην συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, σε συγκέντρωση που διοργανώνεται υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας.

Για δεύτερη μέρα η αστυνομία έκανε προκλητική “επίδειξη” χημικών και καταστολής στο κέντρο της Αθήνας, όπου επιχείρησε αρχικά να αποτρέψει και εν τέλει διέλυσε προγραμματισμένη (για τις 12 το μεσημέρι) συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 100 ατόμων επιχείρησε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος για τον Κουφοντίνα, ωστόσο δεν τους επετράπη από την Αστυνομία και απωθήθηκαν.

Το κάλεσμα ήταν για τις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Ωστόσο, εκεί βρίσκονταν ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ που με χημικά επιτέθηκαν και απέτρεψαν τον κόσμο από το να συγκεντρωθεί στην πλατεία.

Ακολούθησε κυνηγητό στα στενά γύρω από την Ερμού, με τους συγκεντρωμένους να διαχωρίζονται προς τις οδούς Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου.

Στην Ερμού και τη Σταδίου οι δυνάμεις της Αστυνομίας «σπρώχνουν» τους διαδηλωτές προς το Μοναστηράκι και την Ομόνοια αντίστοιχα.