• 20 Ιουνίου, 2021

Επανεμφάνιση του (εορτάζοντος) Δημήτρη Αβραμόπουλου…

 Επανεμφάνιση του (εορτάζοντος) Δημήτρη Αβραμόπουλου…

Ο εορτάζων σήμερα Δημήτρης Αβραμόπουλος (χρόνια πολλά του ευχόμαστε) είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο “βαριά” χαρτιά της Ν.Δ αν και βρίσκεται σε οικειοθελή πολιτική “αγρανάπαυση” εδώ και πολλούς μήνες μετά το τέλος της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της μεταναστευτικής πολιτικής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από τις καλοκαιρινές του διακοπές στην κατοικία που διατηρεί στην Πάρο, ο κ. Αβραμόπουλος πυκνώνει σταδιακά και πολύ προσεκτικά τις επαφές του με παράγοντες του δημοσίου βίου και της κυβερνώσας παράταξης και σύντομα θα επιδιώξει να δώσει “στίγμα” πολιτικών προθέσεων. Η εκκρεμούσα υπόθεση της Novartis οδεύει άλλωστε στο περιθώριο μετά και την αντικατάσταση της Ελένης Τουλουπάκη και δεν φαίνεται να να δημιουργεί παρενέργειες και εμπόδια.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο που ο πρώην επίτροπος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό έχει παρέλθει μεγάλο διάστημα, και η αναζωπύρωση των φημών σχετικά με τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να προβεί κάποια στιγμή -πάντως όχι πολύ σύντομα- σε ανασχηματισμό κάνουν αρκετούς να πιστεύουν πως δεν είναι μακριά η επιστροφή του κ. Αβραμόπουλου στην κεντρική πολιτική σκηνή ως μια σημαντική “εφεδρεία” της παράταξης. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν, άλλωστε, τον πολιτικό να έχει διαβεί πρόσφατα και πάλι το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και να συνάντησε στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Το πρόβλημα, ωστόσο, με τον κ. Αβραμόπουλο είναι πως η πιθανή ένταξή του στο κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί παρά να αφορά κάποιο σημαντικό υπουργείο. Αυτά των Εξωτερικών και Άμυνας, ωστόσο, είναι δύσκολο να αλλάξουν πολιτικό υπεύθυνο. Ο μεν Νίκος Δένδιας, παρά τις μεταλασσόμενες σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου και με συγκεκριμένους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι δύσκολο να μετακινηθεί εν μέσω της εξαιρετικά κρίσιμης περιόδου στα ελληνοτουρκικά, ο δε Νίκος Παναγιωτόπουλος επιβραβεύθηκε δημοσίως από τον πρωθυπουργό κατά την χθεσινή ομιλία του στη Βουλή. Βεβαίως στην πολιτική όλα αλλάζουν και “ποτέ μην λες ποτέ”…