• 23 Οκτωβρίου, 2021

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Έχει μαζευτεί έξω από το σχολείο όλη η Χρυσή Αυγή της Θεσσαλονίκης – Kαταγγελίες εκπαιδευτικών

 ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Έχει μαζευτεί έξω από το σχολείο όλη η Χρυσή Αυγή της Θεσσαλονίκης – Kαταγγελίες εκπαιδευτικών

«Έχει μαζευτεί έξω από το σχολείο όλη η Χρυσή Αυγή από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης” δήλωσε για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης η Πόπη Σαραϊδάρη, μέλος του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

“Μετά τα συγχαρητήρια της Χρυσής Αυγής, σε όσους προκάλεσαν τα απίστευτα που είδαμε χθες με την επίθεση στους φοιτητές, φαίνεται ότι κάνουν ακόμη πιο αισθητή την παρουσία τους. Είναι πολύ δυσάρεστη και επικίνδυνη η κατάσταση και κάτι πρέπει να γίνει» πρόσθεσε.

Τι είναι το Σαχέλ που περιλαμβάνεται στην ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία- Ο ρόλος της Τουρκίας και η “φωλιά” των τζιχαντιστών

Όλα ξεκίνησαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα μαθητές και εξωσχολικοί επιτέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε φοιτητές που μοίραζαν έξω από το ΕΠΑΛ φυλλάδια για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

“Χθες υπήρχε – ως απάντηση – συγκέντρωση φοιτητών στο σημείο. Έγινε το φοβερό που είδαμε χθες να βγαίνουν από το σχολείο με λοστάρια, με μαχαίρια, να τραυματίζουν, να ξαναμπαίνουν στο σχολείο… Μια τρομακτική εικόνα” είπε η κ. Σαραϊδάρη.

Η εκπαιδευτικός μίλησε για τρομακτικές εικόνες με δράστες που σχετίζονται με φασιστικές ομάδες και οι οποίοι είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς και φορούν μαύρα ρούχα και κουκούλες, σημειώνοντας ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη δρουν πολλές φασιστικές ομάδες, πέρα από τη Χρυσή Αυγή.

“Τα συγχαρητήρια της Χρυσής Αυγής δεν είναι τυχαία” υπογράμμισε.

Επισήμανε, δε, ότι η συγκέντρωση των φοιτητών ήταν ειρηνική με αντιφασιστικά πανό.

“Πετούσαν πέτρες στους φοιτητές μέσα από το σχολείο. Δεν φτάνει η επέμβαση της αστυνομίας. Θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, και γενικότερα η Πολιτεία. Οι ιδέες και οι πρακτικές του φασισμού δεν είναι ανεκτές, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση από τον κόσμο για να σταματήσει αυτό αμέσως” κατέληξε η κυρία Σαραϊδάρη.