• 11 Μαΐου, 2021

Επαγγελματίες εστίασης: Νέα έκκληση για διάλογο και στήριξη

 Επαγγελματίες εστίασης: Νέα έκκληση για διάλογο και στήριξη

Νέα επείγουσα έκκληση στους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών απευθύνει ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης, ζητώντας έστω τώρα, στο παρά-πέντε, να διαβουλευθούν με τους ανθρώπους της αγοράς και να δώσουν λύσεις σε φλέγοντα προβλήματα.

Είναι η τρίτη φορά που απευθύνονται στην κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση της επανεκκίνησης της εστίασης για τις 3 Μαΐου.

Προηγήθηκε η ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα, τον οποίο εγκαλούσαν για «ανέμελη απόφαση, που λάβατε χωρίς εμάς για εμάς», ενώ πριν δύο ημέρες απέστειλαν συγκεκριμένα ερωτήματα και προτάσεις στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, ζητώντας μεταξύ άλλων διευκρινίσεις για τους ΚΑΔ.

Αυτή τη φορά επανέρχονται, με πιο επιτακτικό τόνο, καθώς όπως λένε η επαναλειτουργία του κλάδου «γίνεται χωρίς κανένα σχέδιο και πρόγραμμα».

Τα ζητήματα που θέτουν εκ νέου είναι τα εξής:
«Οι ΚΑΔ που ανακοινώθηκαν πως επαναλειτουργούν (ελπίζουμε να έχετε συμπεριλάβει επιτέλους και τον 5630.10.04 που αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις) αφορούν και επιχειρήσεις που είτε δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο ή διαθέτουν πολύ μικρό, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία τους μη βιώσιμη.

Έχετε αναλογιστεί και συμπεριλάβει στις προβλέψεις σας τι θα ισχύσει σε αυτές τις περιπτώσεις;

Έχετε αναλογιστεί ότι με το τρόπο που χειρίζεστε το άνοιγμα του πλέον πληγέντος κλάδου της οικονομίας μας, δημιουργείτε όλο και περισσότερες ασάφειες και προβληματισμούς;

Ζητάμε την δυνατότητα επιλεκτικής αναστολής επιχειρήσεων, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με βιώσιμο τρόπο και τη στήριξη αυτών καθώς και των εργαζομένων τους.

Σας καλούμε, επιτέλους, να διαβουλευτείτε με τους ανθρώπους της αγοράς και στις λίγες μέρες που απομένουν έως το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης, να δώσετε σαφείς και ξεκάθαρες κατευθύνσεις.»

Πηγή: efsyn