• 12 Ιουνίου, 2021

ΕΟΦ: “Ναι” στο κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron για τον κοροναϊό

 ΕΟΦ: “Ναι” στο κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron για τον κοροναϊό

Medical personnel works inside one of the emergency structures that were set up to ease procedures outside the hospital of Brescia, Northern Italy, Tuesday, March 10, 2020. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms, such as fever and cough. For some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness, including pneumonia. (Claudio Furlan/LaPresse via AP)

Τη χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron για τον κοροναϊό, συνιστά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από τη Regeneron Pharmaceuticals μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

Αυτή η σύσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατευθυντήρια οδηγία μεμονωμένα στα ευρωπαϊκά έθνη για την πιθανή χρήση του συνδυασμού casirivimab και imdevimab πριν από την έκδοση της αδειοδότησής του, σύμφωνα με τον EMA (https://bit.ly/3syYgzB).

Μπορούν τα εμβόλια να μειώσουν τη μετάδοση του κοροναϊού; Οι ειδικοί απαντούν…

Υπενθυμίζεται πως το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έλαβε άδεια για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και ήταν αυτό που χορηγήθηκε στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν είχε μολυνθεί από κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, “όσον αφορά στην ασφάλεια, οι περισσότερες παρενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ήπιες ή μέτριες, ωστόσο έχουν υπάρξει αντιδράσεις που σχετίζονται με την έγχυση (συμπεριλαμβανομένων αλλεργικών αντιδράσεων) και θα πρέπει να παρακολουθούνται”.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή σημείωσε ότι η αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του συνδυασμού αυτού αντισωμάτων συνεχίζεται και θα αποτελέσει τη βάση για τη σύστασή της για μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ. Ο EMA αξιολογεί επίσης τις θεραπείες αντισωμάτων των Eli Lilly και Celltrion. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Regeneron ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ανεξάρτητη επιτροπή επεσήμανε ότι η θεραπεία αυτή έχει “σαφή κλινική αποτελεσματικότητα” στη μείωση των ποσοστών νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς.

Στις 11 Μαρτίου αποφασίζει για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στις 11 Μαρτίου αναμένεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) να γνωμοδοτήσει για το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι είναι πιθανό να γνωμοδοτήσει στα μέσα Μαρτίου σχετικά με την έγκριση ή μη του εμβολίου, η αξιολόγηση του οποίου γίνεται με ταχείες διαδικασίες. Σε περίπτωση που το εμβόλιο της Johnson & Johnson πάρει “πράσινο φως” θα είναι το τέταρτο που θα αδειοδοτηθεί στην ΕΕ μετά τα εμβόλια των Pfizer Inc/BioNTech SE, Moderna Inc και AstraZeneca Plc-Oxford. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί στο Reuters από τον ΕΜΑ.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.