• 18 Ιανουαρίου, 2022

Εντος 24ώρου η ανακοίνωση των μέτρων κατά του Κοροναϊού

 Εντος 24ώρου η ανακοίνωση των μέτρων κατά του Κοροναϊού

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με στόσο την εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας, υπό το βάρος της αύξησης των κρουσμάτων στην επικράτεια, αλλά και έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση των Υπουργών Υγείας των χωρών μελών της Ε.Ε. που έγινε στις Βρυξέλλες εχθές. 

Αύριο Κυριακή, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις ενώ δεν αποκλείεται μεταξύ των μέτρων που θα εξαγγελθούν να περιλαμβάνονται περιοριστικά μέτρα για χώρους δημόσιων συναθροίσεων και δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν και οικονομικά μέτρα προς στήριξη των πληττόμενων περιοχών.

Αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες και τη Δευτέρα θα συγκεκριμενοποιηθούν οικονομικά μέτρα για τις πληττόμενες περιοχές.

Επίσης,  τα επόμενα 24ωρο, θα εξεταστεί  πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους, με τις σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα αναμένονται για αύριο επίσης.

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.

Στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μετείχαν, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Α. Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.