• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Ένταση στα Χανιά: Αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη Rosa Nera – Τραυματισμός δημοσιογράφου (vid)

 Ένταση στα Χανιά: Αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη Rosa Nera – Τραυματισμός δημοσιογράφου (vid)

Στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου και εν μέσω του τοπικού lockdown στα Χανιά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο της 5ης Μεραρχίας όπου στεγάζεται η κατάληψη Rosa Nera και κατέλαβαν το κτίριο ενώ μέσα βρίσκονταν 16 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν.

Αυτή την ώρα σημειώνεται ένταση στην περιοχή καθώς η αστυνομία έχει αποκλείσει τα δύο στενά δρομάκια που οδηγούν στο κτίριο ενώ δεκάδες διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα. Περίπου στις 8 το πρωί προκλήθηκαν επεισόδια όταν συγκεντρωμένοι εμπόδισαν αυτοκίνητα των συνεργείων που καθαρίζουν τον χώρο να αποχωρήσουν από το σημείο.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης τραυματίζοντας την δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων Σοφία Θεοδωράκη, που βρισκόταν στο σημείο.

Τώρα βγαίνουν κάνοντας επίθεση στον κόσμο #rosa_nera

Gepostet von ΚΡαΧ radio am Freitag, 4. September 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των προσαχθέντων, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, βρίσκονται και μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνταν στο κτίριο. Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος των προσαχθέντων Δημήτρης Φουράκης, που βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο, ακόμα δεν έχει γίνει σαφές αν κάποιες ή όλες οι προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις ή αν θα ασκηθούν διώξεις, πιθανώς πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Για το συγκεκριμένο κτίριο, που ιδιοκτησιακά ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν εδώ και χρόνια εκπονηθεί σχέδια εκποίησής του και δημιουργίας ξενοδοχείου με πρωτεργάτη τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου και νυν υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.

Η κατάληψη Rosa Nera λειτουργεί επί 16 χρόνια.

Πηγή: efsyn.gr