Ένταση με Πορτοσάλτε-Σβέρκο: Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ αυτά λέτε; – Εσύ αυτά λες στη Νέα Δημοκρατία με τον Άδωνι;

 Ένταση με Πορτοσάλτε-Σβέρκο: Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ αυτά λέτε; – Εσύ αυτά λες στη Νέα Δημοκρατία με τον Άδωνι;

«Ιδιαίτερα σκληρή και αναμενόμενη» χαρακτήρισε o διευθυντής της Αυγής, Νίκος Σβέρκος, την παρέμβαση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, που κατηγόρησε την Ελλάδα για «αντιρωσική προπαγάνδα».

«Το ψιλοδικαιολογείς, το πάω γλυκά μην είμαι σκληρός πρωινιάτικα» του είπε ο Άρης Πορτοσάλτε. «Δεν δικαιολογώ τίποτα, ήταν αναμενόμενο» απάντησε ο κ. Σβέρκος. «Αυτό καταδικάζεται Νίκο, ευθεία και εξώ» είπε ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Καταδικάζεις οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση έχει γίνει στο παρελθόν Άρη; Είναι απλή ερώτηση» ρώτησε ο κ.Σβέρκος με τον Πορτοσάλτε να απαντά: «Σε τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί το εύρος του βομβαρδισμού της Σερβίας με την επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, σου κάνει;».

«Έχω την ξεκάθαρη θέση να πω ότι οποιαδήποτε πολεμική επίθεση είναι καταδικαστέα. Τα νεκρά παιδιά έχουν εθνικότητα. Ήταν αναμενόμενη η επίθεση της Ζαχάροβα. Έχουμε στείλει Καλάσνικοφ και αντιαρματικά, θα καθόταν να μας έλεγε “συγχαρητήρια”; Θα κάναμε διεθνείς πρωτοβουλίες, όχι να κάνουμε τους πολεμάρχους. Ξεκάθαρα έχει να κάνει η δήλωση της Ζαχάροβα με τα όπλα που στείλαμε» πρόσθεσε.

Ο Άρης Πορτοσάλτε του είπε τότε: «Αναμειγνύεται η κ. Ζαχάροβα στα εσωτερικά μας;» με τον κ.Σβέρκο να του ανταπαντά: «Διπλωματία είναι, ξέρετε τι σημαίνει;» «Α, καλά Τρίτη 8 Μαρτίου είναι σήμερα… Νίκο, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ αυτά λέτε;». Τότε ο διευθυντής της Αυγής είπε: «Εσύ αυτά λες στη Νέα Δημοκρατία με τον Αδωνι Γεωργιάδη; Αυτά λέτε στις πρωτοχρονιάτικες πίτες;».

Πηγή: newsbeast.gr

Χρήστος Σταθόπουλος