• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τον Κουφοντίνα στην Ομόνοια

 Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τον Κουφοντίνα στην Ομόνοια

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην πορεία υπέρ του απεργού πείνας και δίψας, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της 7ης Πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα, σημειώνεται ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό τους κάλεσμα: «Είναι η έβδομη μέρα Πανελλαδικής μέρας αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας και ίσως η πιο κρίσιμη, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο κλοιός του θανάτου βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Έξι φορές οι αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν ξανά στο ίδιο σημείο και έξι φορές δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση κάθε λογής ομάδων καταστολής. Δεν πτοούμαστε, ξανά και ξανά θα μας βρίσκετε μπροστά σας, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αν ο απεργός πείνας αφήσει την τελευταία του πνοή, αυτή θα σηματοδοτήσει και τον τελευταίο σπασμό της αστικής δημοκρατίας όπως την γνωρίζαμε. Τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο. Θα καταρρεύσει μονομιάς το αφήγημα περί ‘κράτους δικαίου’ που χτίζει η κυβερνητική παράταξη».