Ένοχος ο πατέρας που χτύπησε τον καθηγητή για τη μάσκα στα Χανιά

 Ένοχος ο πατέρας που χτύπησε τον καθηγητή για τη μάσκα στα Χανιά

Ποινή φυλάκιση 14 μηνών με τριετή αναστολή και αντί εγγύησης την υποχρέωση καταβολής 400 ευρώ ως δωρεά στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων, επέβαλε το αυτόφωρο δικαστήριο στον 40χρονο Χανιώτη, ο οποίος τη Δευτέρα επιτέθηκε και χτύπησε καθηγητή, επειδή δεν ήθελε να φορέσει το παιδί του μάσκα για τον κοροναϊό.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ενώ η ποινή φυλάκισης των 14 μηνών που επιβλήθηκε αφορά τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, εξύβρισης και απειλής.

Στην κατάθεσή του ο καθηγητής που δέχθηκε την επίθεση περιέγραψε αναλυτικά όσα συνέβησαν την ημέρα του αγιασμού στην είσοδο του σχολείου. Είπε ότι είχε οριστεί από την διεύθυνση να ελέγχει για την εφαρμογή των μέτρων κατά την είσοδο των μαθητών. Όταν είδε τον γιο του 40χρονου του ζήτησε ευγενικά να φορέσει μάσκα και όταν το παιδί αρνήθηκε του εξήγησε ότι δεν μπορεί να μπει στο σχολείο.

«Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Μάτωσα στη μύτη και είχα πονοκέφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία», είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ο εκπαιδευτικός.

Από την πλευρά του ο 40χρονος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του. Είπε ότι είδε τον καθηγητή να τραβάει το παιδί από το χέρι και άκουσε κλάμα, με αποτέλεσμα να θολώσει ο ίδιος, όπως είπε, και να επιτεθεί. Δεν αρνήθηκε ότι είναι αντίθετος με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και εξέφρασε δημόσια τη συγνώμη του προς τον εκπαιδευτικό, αλλά απαίτησε να ζητήσει και ο καθηγητής συγνώμη από το παιδί του.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη υπέρ της ενοχής.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της δίκης ο καθηγητής χαρακτήρισε «χάδι» την ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον κατηγορούμενο.

Χρήστος Σταθόπουλος