• 3 Αυγούστου, 2021

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι στη δίκη Γιακουμάκη

 Ένοχοι οι κατηγορούμενοι στη δίκη Γιακουμάκη

Ενοχοι κηρύχθηκαν οι 8 κατηγορούμενοι στη δίκη Γιακουμάκη, η οποία διεξάγεται  σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Απομένουν πλέον οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τις ποινές που θα επιβληθούν. Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. 

Τον Σεπτέμβριο η δίκη της 36χρονης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα

Τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους σπουδαστές της σχολής ήταν ενοχή για οκτώ εκ των εννέα κατηγορουμένων. Στους τρεις κατηγορουμένους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, καταλογίστηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους πέντε, που είχαν ενηλικιωθεί, ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση.

Η δίκη δεν αφορά τις συνθήκες θανάτου του 20χρονου σπουδαστή το 2015, για τις οποίες διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα, αλλά μόνο τις υποθέσεις περιστατικών βίας εναντίον του από συμφοιτητές του κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και ενώ διέμεναν στις Εστίες της σχολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου παρίσταται και η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.