• 6 Δεκεμβρίου, 2020

Ενοχλημένη η Άγκυρα για την επίσκεψη Πομπέο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

 Ενοχλημένη η Άγκυρα για την επίσκεψη Πομπέο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών,Μάικ Πομπέο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η αναφορά περί “θρησκευτικών ελευθεριών”.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος θα επισκεφτεί την Τουρκία στις 16 και 17 Νοεμβρίου, και θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να συζητήσει μαζί του «ζητήματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Τουρκία και στην περιοχή και να προωθήσει τη σθεναρή στάση (των ΗΠΑ) ως προς τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

Νέα ανάρτηση Πολάκη: “Ουρλιάξτε, σας έχω δεν με έχετε”

Η θρησκευτική ελευθερία των πολιτών μας από διαφορετικές θρησκείες προστατεύεται. Επομένως, η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας είναι εντελώς ακατάλληλη», ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

«Θα ήταν πιο ενδεδειγμένο για τις ΗΠΑ να κοιταχθούν στον καθρέφτη και να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία και τα εγκλήματα μίσους στη χώρα τους», πρόσθεσε η τουρκική διπλωματία, προτρέποντας την Ουάσινγκτον να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.