• 11 Μαΐου, 2021

Ενοχλημένα τα τουρκικά ΜΜΕ: Μιλούν για “απαράδεκτη επίθεση Δένδια”

 Ενοχλημένα τα τουρκικά ΜΜΕ: Μιλούν για “απαράδεκτη επίθεση Δένδια”

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ στην αντιπαράθεση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες, στην επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών εξωτερικών. Τα Μέσα της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για «αντίδραση Τσαβούσογλου στην απαράδεκτη επίθεση Δένδια στην Άγκυρα». Αυτός είναι -περίπου- ο κοινός τίτλος που υιοθέτησαν όλα τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

«Δυστυχώς δεν αλλάζει η Ελλάδα»
Ενημερωτικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές εκδόσεις τουρκικών εφημερίδων, χαρακτηρίζουν «σκανδαλώδεις» της δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, που «εξόργισαν» τον τούρκο ομόλογό του.

«Οι σκανδαλώδεις κατηγορίες του Έλληνα υπουργού Δένδια, εξόργισαν τον υπουργό Τσαβούσογλου, που απάντησε» αναφέρει το TEZ Haber.

«Απάντηση Τσαβούσογλου σε Δένδια : “Δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας”» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ.

«Τσαβούσογλου : “Στις δηλώσεις μου δεν κατηγόρησα την Ελλάδα. Ο Νίκος Δένδιας όμως προχώρησε σε απαράδεκτες κατηγορίες κατά της χώρας μου”» λέει το δίκτυο TRT, παρουσιάζοντας τον εκρηκτικό διάλογο ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών.

«“Εάν κατηγορείτε σοβαρά τη χώρα μου και το έθνος μου μπροστά στον τύπο, πρέπει να απαντήσω” είπε ο Τσαβούσογλου στον Δένδια» σχολιάζει δημοσίευμα του Haber Turk TV.

«Σκανδαλώδες κατηγορίες κατά της Τουρκίας. Ο Τσαβούσογλου απάντησε στον Έλληνα υπουργό» γράφει ο εφημερίδα Γενί Ακίτ, τονίζοντας πως ο Νίκος Δένδιας έλαβε τις πρέπουσες απαντήσεις από τον Τούρκο ομόλογό του.

«Απάντηση “’χαστούκι”» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Σαμπάχ την αντίδραση Τσαβούσογλου, για τα όσα δήλωσε ευθαρσώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.