• 1 Αυγούστου, 2021

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα Μέθανα

 Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα Μέθανα

Φωτο Αρχείου

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα Μέθανα το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς ενισχύθηκαν και συνολικά πλέον στην επιχείρηση συμμετέχουν  56 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκτασηπλησίον κατοικημένης περιοχής και για το λόγο αυτό από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από το χωριό Κυψέλη.

Ωστόσο, ο  Δήμαρχος Τροιζηνίας, Σπύρος Πολλάλης, μιλώντας στον ANT1, τόνισε πως «η φωτιά ξεκίνησε από τον δημόσιο δρόμο και όχι από κάποια δασική περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε από τον δρόμο». «Λόγω των ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς το βουνό», σημείωσε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι από τις φλόγες έχει ήδη καταστραφεί ένα σπίτι.

«Αυτήν την στιγμή επιχειρούν δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ», είπε ο Σπύρος Πολλάλης, που βρίσκεται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς, ενώ έχει εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός Κυψέλη, έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέλος, υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, που κάνουν λόγο για μία κατοικία στις παρυφές του οικισμού, που έχει παραδοθεί στις φλόγες

Χωρίς ρεύμα η Αίγινα

Σύμφωνα με το aeginaportal, εξαιτίας της φωτιάς υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί της Αίγινας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, χωρίς ρεύμα έμεινε όλο το νησί.