• 25 Οκτωβρίου, 2021

Ένας χρόνος από την καταδίκη των ναζί: Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο – Μ.Φύσσα: Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει (vid)

 Ένας χρόνος από την καταδίκη των ναζί: Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο – Μ.Φύσσα: Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει (vid)

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιείται αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο. Εκεί όπου πέρυσι τέτοια ημέρα ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα για την ανάγνωση της απόφασης που θα έστελνε στη φυλακή την ηγετική ομάδα της ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Εκεί βρίσκεται και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει».


Η πορεία, στην οποία έχουν απευθύνει κάλεσμα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σχεδόν όλες οι οργανώσεις-συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη Βουλή, ενώ στην Ομόνοια συγκεντρώνονται σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που επίσης θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα. Εκεί διοργανώνουν συναυλία φοιτητικοί σύλλογοι.

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», «Και τώρα και πάντα και όπως το 40 τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα» είναι απ’ τα συνθήματα που ακούγονται.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη, στη σκιά μάλιστα των πρόσφατων επεισοδίων σε Σταυρούπολη και Εύοσμο με νεοναζί θύλακες στα σχολεία.