• 22 Οκτωβρίου, 2021

Ένας χρόνος από την καταδίκη της “Χρυσής Αυγής” – Πορείες και εκδηλώσεις

 Ένας χρόνος από την καταδίκη της “Χρυσής Αυγής” – Πορείες και εκδηλώσεις

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδικαστική απόφαση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και μετά τα πρόσφατα γεγονότα σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη, η ΚΕΕΡΦΑ διοργανώνει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στην πλατεία Συντάγματος έναντι Βουλής 1 μ.μ. με ομιλητές τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστα Παπαδάκη, Θανάση Καμπαγιάννη και Δημήτρη Ζώτο.

Λίγες μέρες μετά, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί μαζί με άλλα σωματεία, συλλογικότητες και τοπικές επιτροπές σε συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας στις 3 μ.μ.

ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε ο Αρκουμανέας και ανάρτησε την επιστολή προς τον υπουργό στο facebook – Έγινε δεκτή από τον Πλεύρη

Η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η απόπειρα των φασιστών να ξαναβγούν ξανά στο προσκήνιο, με την εμφάνιση ταγμάτων εφόδου σε σχολεία της Θεσσαλονίκης πατάει στην κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού, της καταστολής, της απαγόρευσης των απεργιών, του σεξισμού και των περικοπών.

»Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, τα συλλαλητήρια είναι σταθμός για να μην περάσουν οι φασιστικές προκλήσεις και για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες».

Στη συνέντευξη Τύπου με θέμα «Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής – STOP στους φασίστες, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες», θα συμμετάσχουν οι:

-Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες
-Αμπουζίντ Εμπάρακ, Αιγύπτιος αλιεργάτης, θύμα επίθεση της Χρυσής Αυγής
-Ίνγεμποργκ Μπέγκελ, δημοσιογράφος, film maker
-Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα»
-Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός, Συντονιστικό σωματείων και συνδικαλιστών Νοσοκομείων
-Ασφάκ Άχμεντ, γαμπρός Σαχζάτ Λουκμάν
-Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ
Εκπρόσωπος φοιτητικών συλλόγων

Την ίδια στιγμή ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά και η καμπάνια “Οι Ναζί στη φυλακή” καλούν σε πορεία ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ιστορική καταδίκη,  την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. με σημείο συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθήνας (Λ. Αλεξάνδρας) και προορισμό τον ΄Αγιο Παντελεήμονα.

Στο κάλεσμά τους μεταξύ άλλων τονίζουν:

“Η ηγεσία του μαζικότερου φασιστικού μορφώματος είναι στη φυλακή. Κι αυτό είναι νίκη πρωτίστως του αντιφασιστικού και λαϊκού κινήματος που τους πέταξε έξω από γειτονιές, σχολές και σχολεία, τους τσάκισε και ήταν εκεί μέχρι και τη στιγμή που ακούστηκε η απόφαση.

Όμως οι αιτίες που τους γέννησαν και τους εξέθρεψαν είναι εδώ. Και οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι τους. Και προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να ξαναβγούν στην επιφάνεια.

Είναι στο χέρι μας να μην τους αφήσουμε. Να μην επιτρέψουμε ναζιστικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές και στα σχολεία. Να τους ξαναστείλουμε εκεί που ανήκουν: στα σκουπίδια της Ιστορίας!”