• 16 Ιανουαρίου, 2021

Ένα βιβλίο κατά του Καρκίνου: “Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ”

 Ένα βιβλίο κατά του Καρκίνου: “Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ”

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Σωτηροπούλου με ασπίδα τα βιβλία της συνεχίζει τον αγώνα  για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και το σύλλογο γονέων κηδεμόνων παιδιών με καρκίνο Η ΠΙΣΤΗ.

Το βιβλίο της Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ είναι ένας ύμνος στην αγάπη μέσα από την σιωπηρή ζωή της Ροδούλας. Της μητέρας της. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στις μανάδες μια άλλης, προηγούμενης γενιάς. Της γενιάς του πολέμου και της μεταπολίτευσης, των καθημερινών αναμετρήσεων με τις κακουχίες, τη φτώχεια και τη σκληρότητα. Tης γενιάς που βίωσε την καταπίεση και τη βαρβαρότητα.

Ένα βιβλίο για τις μανάδες εκείνες, που κατέκτησαν την αγάπη μέσα από τις πράξεις τους. Δίχως μεγάλα λόγια αλλά με μεγάλα έργα.

Από τον ερχομό της οικογένειας στην Ελλάδα με την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι την κατοχή “Ο ξεριζωμός κόρη μου είναι παράλογος. Σαν ένα μωρό σε κορμί μεγάλου.”

Από την κατοχή και τον αντάρτη πατέρα μέχρι τον αντιστασιακό σύζυγο “Προς χάριν των αριστερών του πατέρα πράξεων. Προς χάριν των αριστερών της μητέρας φρονημάτων.  Σε αυτή τη χάρη στόχευαν κι έπεφταν και από αυτήν πλήθαιναν”
Και από τη μεταπολίτευση μέχρι το εγκεφαλικό επεισόδιο που κατέστρεψε την αριστερή της πλευρά. Την πλευρά της ιδεολογίας και της θηλυκής φύσης. Και τότε, στο μισό της όλο, εμφανίζεται ο νεαρός θεραπευτής “Στα σημεία του πόνου. Εκεί την άγγιζε. Στα κέντρα της κατασκευής της. Εκεί την ακουμπούσε. Στα χέρια του τα γηραιά της διαλύονταν κύτταρα και χώρο για τη δεύτερή της έκαναν νιότη“.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ είναι η ιστορία μιας γυναίκας που απέδειξε, ότι η σιωπή μπορεί να φέρει την ανατροπή και να καταστήσει το ζητούμενο, δεδομένο. Όποιο κι αν είναι αυτό…. Με προσωπικό κόστος ετούτο επιτυγχάνεται μα τι ανώδυνα ο άνθρωπος καταφέρνει; 

Το ζητούμενο της Ροδούλας σε αυτόν το δρόμο, στο δρόμο της αγάπης και της αριστερής ιδεολογίας, οι λιγότερες ήταν απώλειες. Πολλές από δαύτες βίωσε αλλά τα βήματά της το δρόμο τους συνέχιζαν…. Ως το τέλος.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος το 2017 είχε γράψει για τη συγγραφέα…

< Έχει καταφέρει τη συνένωση δυο μεγάλων σχολών. Του ρομαντισμού και του υπερρεαλισμού. Μέσα από τον απόηχο των λέξεών της δημιουργείται μια καινούργια λογοτεχνική οντότητα >

Tο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ και ο εκδοτικός οίκος επίσης διαθέτει τα έσοδα του βιβλίου στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο.