• 26 Οκτωβρίου, 2021

Εμβολίου…επιτρέποντος, επιστροφή στη νυχτερινή διασκέδαση το…καλοκαίρι!- Η δήλωση Μητσοτάκη

 Εμβολίου…επιτρέποντος, επιστροφή στη νυχτερινή διασκέδαση το…καλοκαίρι!- Η δήλωση Μητσοτάκη

RIMINI, ITALY – JUNE 20: Staff in face masks greet each other at the bar area on the opening of the summer season for “Villa delle Rose”, one of the most famous clubs on the Adriatic Coast on June 20, 2020 in Rimini, Italy. The Villa delle Rose is among the first dance clubs to reopen in the Adriatic Riviera after the Covid-19 pandemic. (Photo by Max Cavallari/Getty Images)

Στη διαδικτυακή εκδήλωση «World Leaders» του Πανεπιστημίου Κολούμπια μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανοίξει τη νυχτερινή διασκέδαση πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού.

Παράλληλα, ανέφερε πως η εστίαση θα επιστρέψει με περιορισμούς, ενώ το λιανικό εμπόριο θα είναι το πρώτο που θα ανοίξει.

Συνομιλώντας με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Λι Μπούλιντζερ, ο πρωθυπουργός είπε πως η Αθήνα έμαθε από τα λάθη της στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και δήλωσε πως η κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο προσεκτική μετά το δεύτερο lockdown.

«Ελπίζω ότι όσο βγαίνουμε από το δεύτερο λοκ-ντάουν θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε πως κάποιες οικονομικές δραστηριότητες, απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια.

Για παράδειγμα, η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια, με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι να βρούμε το εμβόλιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Με δεδομένο ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως καλώς εχόντων των πραγμάτων ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούνιο, ή έστω μέχρι τον Απρίλιο κατά το πιο αισιόδοξο σενάριο, η επιστροφή στη νυχτερινή διασκέδαση (που ενδιαφέρει πολύ περισσότερο τις νεότερες ηλικίες) θα γίνει στα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού.