• 11 Μαΐου, 2021

Εμβολιασμός: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για 18 έως 30 ετών – Ράπτη: “Οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca”

 Εμβολιασμός: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για 18 έως 30 ετών – Ράπτη: “Οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca”

Με δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη τόνισε πως «ευελπιστούμε ότι η πλατφόρμα των εμβολιασμών και της ηλικιακής ομάδας 18- 30 ετών μέσα στον Μάιο” .

Προέτρεψε τις πιο νεαρές ηλικίες, και ειδικά όσους πολίτες είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60αρηδες, να εμβολιαστούν νωρίς, για να βλέπουν τους οικείους και τους παππούδες τους.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια.  «Οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca» σημείωσε. 

Γεωργιάδης σε δημοσιογράφο: “Αυτές τις ερωτήσεις δεν τις περιμένω από σας” (vid)

Υπάρχει πολύ αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και μετά τις 20 Μαΐου θα πέσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα ημερησίως, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, προσθέτοντας ότι υπάρχει αποκλιμάκωση των εισαγωγών στο ΕΣΥ. 

Το 95% των ανθρώπων που βρίσκονται σε ΜΕΘ και αυτών που χάνουν τη ζωή τους δεν έχει εμβολιαστεί τόνισε στο μεταξύ την Τρίτη σε συνέντευξη του στο Mega ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα «είναι η τρίτη εβδομάδα που πέφτουν τα κρούσματα, έχει πέσει η θετικότητα, ενώ μετά από 9 εβδομάδες είχαμε μείωση και στους θανάτους».