• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιους αφορά

 Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιους αφορά

Από την 1η Σεπτεμβρίου τα άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες θα μπορούν να εμβολιαστούν εκ νέου για τον κοροναϊό.

Την ίδια ακριβώς ημέρες λήγει και το τελεσίγραφο που έχει στείλει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι εάν δεν εμβολιαστούν τουλάχιστον με την πρώτη δόση θα τίθενται σε αναστολή.

Η τρίτη δόση του εμβολίου στοχεύει σε εκείνους που δεν μπόρεσαν να έχουν ανοσολογική ανταπόκριση, βοηθά δηλαδή στο να μην είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο άτομα που λόγω ηλικίας χάνουν γρήγορα τα αντισώματά τους ή άτομα που κινούνται σε χώρους με αυξημένη έκθεση ή διαβιούν σε χώρους με αυξημένη έκθεση, όπως αποτυπώθηκε στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
Ποιοι θα λάβουν πρώτοι την τρίτη «αναμνηστική» δόση

Συνελήφθη ο Σεμέδο μετά από καταγγελία για βιασμό 17χρονης

Σύσταση της επιτροπής είναι η αναμνηστική δόση να χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις για τις παρακάτω ομάδες:

Άτομα με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων
Άτομα με μέτρια ή σοβαρού βαθμού συγγενή ανεπάρκεια
Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση
Καρκινοπαθή άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία (χημειοθεραπεία κλπ) ή καρκινοπαθείς με αιματολογικές νόσους
Άτομα σε ανοσοκαταστολή, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αυτοάνοσα, αντιφλεγμωνώδη νοσήματα που λαμβάνουν ειδικές ανοσοποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με HIV λοίμωξη.