• 23 Ιουνίου, 2021

Από το Σάββατο τα ραντεβού των 30-34 με όλα τα εμβόλια- Δεν αλλάζουν τα όρια εμβολιασμού με AstraZeneca

 Από το Σάββατο τα ραντεβού των 30-34 με  όλα τα εμβόλια- Δεν αλλάζουν τα όρια εμβολιασμού με AstraZeneca

Ανοίγει, το Σάββατο 29 Μαΐου η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 30-34 ετών σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη 26 Μαϊου, άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39. Μάλιστα, ήδη έχουν κλειστεί περισσότερα από 102.000 ραντεβού.

Σήμερα, η Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει τους 5,2 εκατομμύρια εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση.

“Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση και μείωση των κρουσμάτων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πανδημία έχει τελειώσει” τόνισε ο υπουργός Υγείας και ενημέρωσε πως σε όλη τη χώρα σήμερα υπάρχουν 16.838 ενεργά κρούσματα.

Αισιοδοξία προκαλούν τα νούμερα των εισαγωγών στα νοσοκομεία καθώς για πρώτη φορά ο μέσος όρος έπεσε κάτω από 300 και συγκεκριμένα είναι 244.

Δεν αλλάζουν τελικά οι συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των σημερινών έκτακτων ανακοινώσεων για το εμβόλιο της AstraZeneca, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις 5 περιπτώσεις θρόμβωσης που έχουν καταγραφεί μετά το εν λόγω εμβόλιο, τις οποίες ανακοίνωσε λίγα λεπτά νωρίτερα ο ΕΟΦ.

“Από αυτές, οι 4 εκδηλώθηκαν σε γυναίκες και μία σε άνδρα 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς κατέληξε. Συγκριτικά, 62 γυναίκες 30-49 ετών νοσηλεύθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Επιτροπή κρίνει ότι πρώτον, το όφελος υπερτερεί του κινδύνου. Λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ισχύον πρόγραμμα” είπε.

“Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες κάτω των 50 και τα εμβόλια MRNA είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών. Σε ό, τι αφορά τη δεύτερη δόση, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη δεύτερη δόση είναι εξαιρετικά μικρή” συμπλήρωσε.