• 14 Μαΐου, 2021

Εμβολιασμοί στην Ε.Ε:Η κατάταξη των χωρών και το ποσοστό (δόσεις/100 κατοίκους)- Ποια είναι “πρωταθλήτρια”- Η θέση της Ελλάδας

 Εμβολιασμοί στην Ε.Ε:Η κατάταξη των χωρών και το ποσοστό (δόσεις/100 κατοίκους)- Ποια είναι “πρωταθλήτρια”- Η θέση της Ελλάδας

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδεικνύεται μέχρις ώρας η μικρή Μάλτα ως προς την εξέλιξη των εμβολιασμών στις χώρες της ΕΕ, αφού, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, έχει εμβολιάσει ήδη περίπου το 80% του πληθυσμού της.

Κι αν για την μικρή αυτή χώρα μπορεί να θεωρείται λογικό εξαιτίας του μικρού πληθυσμού της, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για άλλες χώρες, όπως η Ουγγαρία (η οποία έχει προμηθευτεί και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V) που ακολουθεί με 62% του πληθυσμού της να έχει εμβολιαστεί αλλά και η Λιθουανία που, με μεγάλη, βεβαίως, διαφορά, είναι τρίτη στην σχετική κατάταξη.

Η Αυστρία, η Ισπανία, η Εσθονία και η Δανία είναι οι χώρες που ακολουθούν, ενώ και η Γερμανία στην οποία η κυβέρνηση δέχεται κριτική για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού, έχει ήδη καλύψει περίπου το 34% του πληθυσμού της.

Η Ελλάδα είναι στην όγδοη θέση από το τέλος, στη ζώνη εκείνων των χωρών που έχουν εμβολιάσει κάτω από το 30% του πληθυσμού τους έστω και με μία δόση. Στην ίδια ομάδα κρατών ανήκουν ακόμα η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Κύπρος, η Κροατία, η Λετονία και η Βουλγαρία που είναι τελευταία στην κατάταξη έχοντας εμβολιάσει μόλις το 11,8% του πληθυσμού.

Εικόνα