• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες: Αρχίζουν σήμερα, φόβοι για αντιδράσεις

 Εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες: Αρχίζουν σήμερα, φόβοι για αντιδράσεις

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προ ημερών, είχε ενημερώσει για το πιλοτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της συνεργασίας κράτους-εκκλησίας, η ανάγκη της οποίας υπερτονίστηκε κατά την επίσκεψη του ιδίου και του Σωτήρη Τσιόδρα στην Ιερά Σύνοδο. Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε, ειδικότερα, πως πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία εκκλησίας και πολιτείας, με τον κλήρο να έχει στηρίξει και να στηρίζει τους εμβολιασμούς, αν και επιμέρους ίσως να υπάρχουν ορισμένες αντιδράσεις.

«Πιλοτικά από την Κυριακή που μας έρχεται και ο κόσμος επιστρέφει από τις διακοπές, σε μεγάλες πόλεις, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, με κινητές μονάδες εμβολιασμού θα πάμε τους εμβολιασμούς και έξω από τους ιερούς ναούς» εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sputnik, δεν υπάρχουν κινητές ομάδες εμβολιασμού έξω από εκκλησίες στην Αθήνα και ούτε στη Θεσσαλονίκη. Αναμένεται να γίνει αυτό από την ερχόμενη Κυριακή.

Σημειώνεται πως στη χώρα μας έχουν ήδη γίνει 11.342.438 εμβολιασμοί, με τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες να είναι 5.712.066 και όσους έχουν κάνει μία δόση να είναι 6.009.602.

Μόλις χθες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ενημέρωσε, μέσω ΣΚΑΪ, πως υπάρχει πολύ ικανοποιητική αύξηση του αριθμού των ραντεβού για το εμβόλιο. Ανέφερε, συγκεκριμένα, πως 202.000 πολίτες έχουν κλείσει το ραντεβού τους.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η χώρα έχει στη διάθεσή της επαρκή εμβόλιο και οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν, εάν όχι αυθημερόν, την επόμενη ημέρα.

Καταλήγοντας σημείωσε πως από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς στα προσωπικά τους ιατρεία ή στα σπίτια των πολιτών.