• 23 Ιουνίου, 2021

Εμπρησμός αυτοκινήτου έξω από το ΕΚΘ – Χάκαραν ιστοσελίδες ΓΣΕΕ και εργατικών κέντρων

 Εμπρησμός αυτοκινήτου έξω από το ΕΚΘ – Χάκαραν ιστοσελίδες ΓΣΕΕ και εργατικών κέντρων

«Ο εμπρησμός σήμερα αυτοκινήτου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), το πρωί έξω από τα γραφεία του ΕΚΘ, προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό για τους σκοπούς και τους στόχους τέτοιων ενεργειών. Ένας εμπρησμός, που γίνεται σ’ έναν πολυσύχναστο δρόμο και μάλιστα σε ώρα αιχμής και που θα μπορούσε να έχει τραγικά αποτελέσματα», επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, επαναλαμβάνοντας «προς πάσα κατεύθυνση, ότι τα συνδικάτα δεν εκφοβίζονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται».

«Την ίδια ώρα», όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία, «άγνωστοι «χάκαραν» ιστοσελίδες Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, αλλά και της ΓΣΕΕ, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το αν πρόκειται για συντονισμένη δράση», αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Και προσθέτει ότι «οι υποθέσεις αυτές πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και οι υπαίτιοι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Εμπρησμοί και κάθε άλλου είδους πράξη βίας δεν είναι επίθεση μόνο στα συνδικάτα, είναι επίθεση στη δημοκρατία», υπογραμμίζει.

Η ΓΣΕΕ καταλήγει στην ανακοίνωσή της, πως «οι εργαζόμενοι έχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα για να αντιμετωπίσουν και τα συνδικάτα ήταν, είναι και θα είναι εδώ, για να αγωνιστούν προς όφελος και μόνο των εργαζομένων που εκπροσωπούν».