• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε Πλεύρη: Ανέφικτος ο έλεγχος των καταναλωτών από τους εργαζόμενους στα καταστήματα

 Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε Πλεύρη: Ανέφικτος ο έλεγχος των καταναλωτών από τους εργαζόμενους στα καταστήματα

«Ανέφικτη» χαρακτηρίζει την «απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), σε δήλωσή του – υπό τον τίτλο «Ασύμμετρο βάρος στις πλάτες του λιανεμπορίου» – μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων για την πανδημία του κοροναϊού.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταύρος Καφούνης, «το λιανεμπόριο από την αρχή της πανδημίας έχει αντιμετωπίσει με εξαιρετική σοβαρότητα τόσο τις οικονομικές όσο και τις υγειονομικές προκλήσεις, τηρώντας ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Άλλωστε», προσθέτει, «έχουμε όλοι συμφωνήσει ότι ουδέποτε αποτέλεσε εστία μετάδοσης του covid-19 και κανείς στο παρελθόν δεν αμφισβήτησε το ασφαλές περιβάλλον εντός των καταστημάτων».

«Ως εκ τούτου, η απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές είναι ανέφικτη και δυστυχώς το μέτρο αυτό θα επιδεινώσει το οικονομικό περιβάλλον, σε μία περίοδο που επανέρχεται σταδιακά η αισιοδοξία στην αγορά», κατέληξε ο επικεφαλής του ΕΣΑ.

Για νέες απώλειες στα έσοδα των εμπορικών επιχειρήσεων από την επιβολή των νέων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας.

Σε ανακοίνωση με τίτλο «το λιανεμπόριο εισέρχεται και πάλι σε αχαρτογράφητα νερά», ο κύριος Καρανίκας τονίζει πως η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας των καταναλωτών παραμένει και σήμερα η πρώτη προτεραιότητα των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, «η υποχρέωση επίδειξης rapid test για την είσοδο στο κατάστημα συνιστά ανασταλτικό παράγοντα, που οπωσδήποτε θα μειώσει την αγοραστική κίνηση».
«Στον αντίποδα, η χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών, στα σουπερμάρκετ και τις λαϊκές αγορές δημιουργεί ευθέως ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των εμπορικών επιχειρήσεων», γράφει ο Γιώργος Καρανίκας.