• 22 Οκτωβρίου, 2020

ΕΜΠ: Δεν τρομοκρατούμαστε από τους κουκουλοφόρους

 ΕΜΠ: Δεν τρομοκρατούμαστε από τους κουκουλοφόρους

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρυτανεία του ΕΜΠ αναφέρει ότι δέχθηκε επίθεση ομάδας ταραξιών το πρωί στο κτήριο της διοίκησης του Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου από κουκουλοφόρους οι οποίοι αντιδρούσαν στην ανάπλαση του ιστορικού κτηρίου του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων.

Ουρές χιλιομέτρων στην Κορίνθου – Πατρών – Επεισόδια με Ρομά που έκλεισαν την Εθνική οδό στο Ζευγολατιό (pics)

Για το θέμα έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι Αρχές.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα 9/10/2020, περί ώρα 10.15, εισέβαλε στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου ομάδα κουκουλοφόρων με σφυριά, λοστούς και μπογιές και προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο γραφείο του Πρύτανη και σε διπλανά γραφεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ασκήθηκαν άμεσα οι νόμιμες ενέργειες και έχουν επιληφθεί τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας» συνεχίζει το κείμενο. «Η πρυτανεία του ΕΜΠ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν τρομοκρατείται και συνεχίζει το έργο της με προσήλωση και αποφασιστικότητα για την πρόοδο του ΕΜΠ, με αρωγό τη σύμπνοια της κοινότητας του ΕΜΠ, φοιτητών και προσωπικού,  απέναντι στη βία και την παρακμή. H ακαδημαϊκή κοινότητα και η Πολιτεία οφείλουν να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών που επί χρόνια ταλανίζουν τα Ελληνικά