• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Εμμένει στην σκληρή γραμμή για Κουφοντίνα η κυβέρνηση – Βορίδης: Δεν υπάρχει παρατυπία, δική του επιλογή η απεργία πείνας

 Εμμένει στην σκληρή γραμμή για Κουφοντίνα η κυβέρνηση – Βορίδης: Δεν υπάρχει παρατυπία, δική του επιλογή η απεργία πείνας

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι δεν υπάρχει καμία παρατυπία στους χειρισμούς της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη βαραίνει μόνο τον ίδιο τον κρατούμενο.

Όπως είπε εξέτιε την ποινή του σε αγροτικές φυλακές που προφανώς δεν είναι για επικίνδυνους εγκληματίες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Με την επανασύσταση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό έπρεπε να μεταφερθεί εκεί. Ο Κουφοντίνας ωστόσο ζητεί να επιστρέψει στον Κορυδαλλό με βάση διάταξη που λέει ότι αν κρατούμενος υποπέσει σε παράπτωμα στις αγροτικές φυλακές, επιστρέφει στις φυλακές από όπου έφυγε αρχικώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας “απαντούν” στην εντολή εισαγγελέα για Κουφοντίνα: “Δεν θα κάνουμε τίποτα παρά τη θέληση του”

Κουφοντίνας: Μαζική παρέμβαση χιλιάδων πολιτών μέσω των social media στα προφίλ Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη

  • «Μα ο Κουφοντίνας δεν πάει στις φυλακές υψίστης ασφαλείας επειδή υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα στις αγροτικές φυλακές. Πάει στις φυλακές υψίστης ασφαλείας επειδή θεωρείται επικίνδυνος γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν αυτές οι φυλακές διότι τις είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα συνεστήθησαν. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει καμία εκδικητικότητα, δεν υπάρχει καμία παρανομία», τόνισε σύμφωνα με τον skai.gr.

Ο Μάκης Βορίδης για πέπλο «ψευδοδικαιωματισμού» στον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να μην του αρέσουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, αλλά συνιστούν επιλογή της κυβέρνησης. Έθεσε επίσης το ερώτημα προς την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ασχολείται ειδικώς με τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

Σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε ότι είναι δική του επιλογή να προχωρήσει σε απεργία πείνας επειδή αποφάσισε ότι δεν του αρέσει να εκτίσει την ποινή του εκεί που ορίζει ο νόμος.

  • «Η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του ιδίου του κρατουμένου. Αυτός επιλέγει την απεργία πείνας. Δεν τον έχει υποχρεώσει κανείς σε αυτό. Αυτό είναι δική του επιλογή. Από εκεί και πέρα αυτό το οποίο ζητάει είναι μια ειδική μεταχείριση. Αντιλαμβάνεστε ότι ειδική μετακίνηση δεν μπορεί να υπάρξει για κανέναν κρατούμενο. Σε όλους τους κρατούμενους θα εφαρμόζεται ενιαίος εφαρμοστικός κώδικας και αυτό είναι η απάντησή μου», σημείωσε ο κ. Βορίδης.

Πρόσθεσε ότι στον Κουφοντίνα παράσχεται και θα συνεχίζει να παράσχεται φροντίδα της υγείας του και από εκεί και πέρα οι επιλογές θα είναι δικές του.