Εμμένει ο Οικονόμου: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΥΓΗ για το “δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα” όσον αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος (vid)

 Εμμένει ο Οικονόμου: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΥΓΗ για το “δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα” όσον αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος (vid)

Στη… μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ και στα “τρολ” αποδίδει την κατακραυγή σε βάρος του για τη δήλωσή του περί… τζαμπατζήδων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, προσπαθώντας (μάλλον μάταια) να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Ο Βασίλης Οικονόμου βρέθηκε χθες καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις 5.000 διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς και ότι εκκρεμούν ακόμα 16.000 εντολές για διακοπή, ο ίδιος σχολίασε μεταξύ άλλων: “Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν, και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του”.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση αυτή σε σημερινή του εμφάνιση στο Open, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε:

“Η μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ και την Αυγής απομόνωσε μια φράση. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι υπάρχει το κοινωνικό τιμολόγιο, πρέπει η κυβέρνηση και η ΔΕΗ να είναι πάνω από αυτούς που έχουν αδυναμία και να μην κόβεται το ρεύμα αν έχουν πραγματική ανάγκη, και είπα να μην κρύβονται πίσω από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη κάποιοι που μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν”.

Ο Βασίλης Οικονόμου κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για τις πρώτες 5.000 διακοπές ρεύματος που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα και ενώ εκκρεμούν ακόμα 21.000 εντολές για διακοπές από τους παρόχους ρεύματος.

Και η απάντησή του ήταν: «Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του». Μια απάντηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρουσιαστών της εκπομπής Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

Μάλιστα ο Δημήτρης Κοτταρίδης επανήλθε στο θέμα περί του τζάμπα που πέθανε λέγοντας προς τον Βασίλη Οικονόμου: «δεν ζητάνε τζάμπα ρεύμα. Πληρώνουν το ρεύμα τους και τώρα δεν μπορούν να το πληρώσουν γιατί είναι παραπάνω από τη σύνταξη».

Ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε λέγοντας πως η κοινωνία έχει γαλουχηθεί στο «τζάμπα και το δωρεάν» με τον παρουσιαστή να του απαντά εκνευρισμένος «κ. Οικονόμου με τρελαίνετε πραγματικά. Ο συνταξιούχος που έχει ανοίξει αυτή την ώρα τη ΔΕΗ και είναι μεγαλύτερη από τη σύνταξη. Και λέει ή θα φάω ή θα πληρώσω το νερό μου και το νοίκι μου ή θα πληρώσω τη ΔΕΗ».

Και σε αυτή την επισήμανση ο Βασίλης Οικονόμου επέμεινε στα περί τζαμπατζήδων ισχυριζόμενος ότι οι συνταξιούχοι έχουν να πληρώσουν. «Αυτός πιστεύετε ότι δεν μπορεί να πληρώσει; Δηλαδή, από τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους αυτός δεν μπορεί. Αυτό μου λέτε; Δηλαδή από τους 20.000 που δεν πληρώσανε είναι συνταξιούχοι;» επέμεινε βγάζοντάς τους όλους τζαμπατζήδες.

Παναγιώτης Δρίβας