• 29 Νοεμβρίου, 2021

Εμφύλιος για τους γαλάζιους εμβολιασμούς στην Θεσσαλονίκη: Ευθεία επίθεση Τσαβλή στον Ζέρβα – ΣΥΡΙΖΑ: “Αθλιότητες αρίστων”

 Εμφύλιος για τους γαλάζιους εμβολιασμούς στην Θεσσαλονίκη: Ευθεία επίθεση Τσαβλή στον Ζέρβα – ΣΥΡΙΖΑ: “Αθλιότητες αρίστων”

Αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία προκαλεί το σκάνδαλο με τους εμβολιασμούς 24 στελεχών εκτός σειράς στα οποία φέρεται να είχαν εμπλοκή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου.

Τη δική του απάντηση στη δημόσια δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με την οποία τον καλεί να υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, έδωσε ο Δρόσος Τσαβλής.

Ο Δ.Τσαβλής χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα Λουδοβίκο 14, ο κ. Τσαβλής σημείωσε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να αμφισβητήσει την ηθική του και διεμήνυσε: “Τελειώσανε στην Θεσσαλονίκη οι μέρες όπου ο 3ος όροφος του Δημαρχιακού Μεγάρου θα παίζει τον ρόλο του άμεμπτου κριτή και του θεματοφύλακα της “δήθεν νομιμότητας” στις ζωές μας“.

Κάλεσε δε τα μέσα ενημέρωσης σε συνέντευξη τύπου αύριο το μεσημέρι, στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου, ώστε να δώσει τις δικές του απαντήσεις σχετικά με όσα του καταλογίζουν στο θέμα των εμβολιασμών εκτός σειράς στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Θύελλα αντιδράσεων για τα γαλάζια στελέχη στη Θεσσαλονίκη που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς- Τι απαντά ο Θεμιστοκλέους

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε νωρίτερα την παραίτηση του κ. Τσαβλή αλλά και της αντιδημάρχου Παιδείας, Δήμητρας Ακριτίδου, μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση των εμβολιασμών, ζήτημα για το οποίο τέθηκαν κι εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Η δήλωση του κ. Τσαβλή:

«Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της Ελλάδας, ο Αριστοτέλης ο Μακεδόνας, έμεινε στην ιστορία και ενέπνευσε όλους τους σύγχρονους φιλοσόφους για την Ηθική. Πολλούς αιώνες μετά, ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε για τον Ήλιο της Δικαιοσύνης.

Γι’ αυτό κ. Δήμαρχε, σε αυτήν την πόλη, οι προσωπικές σας φιλοδοξίες δεν μπορούν να είναι πάνω από τη δικαιοσύνη και την ηθική.
Σαν άλλος Λουδοβίκος 14ος αποφασίσατε και διατάξατε την παραίτησή μου από Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επικαλούμενους λόγους ήθους.

Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα αφήσω κανέναν να αμφισβητήσει την ηθική μου, την οποία έχω αποδείξει στην επιστημονική, την κοινωνική αλλά και στην πολιτική μου ζωή.

Θα χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα για να λάμψει η αλήθεια.

Τελειώσανε στην Θεσσαλονίκη οι μέρες όπου ο 3ος όροφος του Δημαρχιακού Μεγάρου θα παίζει τον ρόλο του άμεμπτου κριτή και του θεματοφύλακα της “δήθεν νομιμότητας” στις ζωές μας.

Γι’ αυτό καλώ αύριο το πρωί στη 1.00 μμ στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, με τα προβλεπόμενα μέτρα, συνέντευξη τύπου για να ακουστούν και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες.»

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Αθλιότητες αρίστων»

«Αθλιότητες αρίστων» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τούς εκτός λίστας εμβολιασμούς σε δύο ιδρύματα της πόλης στους οποίους εμπλέκονται ο πρόεδρος του δημοτικούς Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου.

«Μάρτυρες ακόμη ενός “κατορθώματος” των αρίστων έγιναν οι Θεσσαλονικείς, και όχι μόνον, μετά την αποκάλυψη πως παρακάμφθηκε η σειρά των εμβολιασμών για τον covid 19, όπως προγραμματιστεί για ιδρύματα αρμοδιότητας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, για να εξυπηρετηθούν στελέχη και φίλοι της ΝΔ», αναφέρει το κόμμα.

Και προσθέτει: «Στην υπόθεση, η οποία αφορά στον εμβολιασμό 24 ατόμων, εμπλέκονται ο πρόεδρος του δημοτικούς Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου. Επισημαίνουμε πως τα άτομα που εμβολιάστηκαν ουδεμία εργασιακή σχέση έχουν με τα δύο ιδρύματα. Όσον αφορά τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ωε ιατρός πνευμονολόγος, φρόντισε ώστε να εμβολιαστούν εκτός σειράς άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, η δε αντιδήμαρχος Παιδείας εμβολιάστηκε εκτός σειράς, καθώς η κόρη της εργάζεται ως γιατρός σε ένα από τα ιδρύματα.

» Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, απέπεμψε την κ. Ακριτίδου ενώ ζήτησε την παραίτηση του κ. Τσαβλή».

Αυτό που μένει να πράξει, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, «είναι να συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο ώστε να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και όλοι οι Θεσσαλονικείς τι ακριβώς έχει συμβεί. Και φυσικά να παραπέμψει την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασιλική Νάκου, η οποία είναι υπάλληλος στο δήμο Θεσσαλονίκης».

«Δυστυχώς τα ανδραγαθήματα της νεοδημοκρατικής αριστείας δεν έχουν τελειωμό. Αυτή τη φορά μάλιστα, στράφηκαν εις βάρος της δημόσιας υγείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης ζητά από την κυβέρνηση, το κόμμα της ΝΔ και το δήμαρχο «να πράξουν τα δέοντα, ώστε να προασπιστεί η ισονομία πρόσβασης των πολιτών στα εμβόλια, τα οποία αποτελούν δημόσιο αγαθό».