• 21 Απριλίου, 2021

EMA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το AstraZeneca – “Πράσινο φως” για τους εμβολιασμούς

 EMA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το AstraZeneca – “Πράσινο φως” για τους εμβολιασμούς

Ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με τον EMΑ που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, το απόγευμα της Πέμπτης, για το επίμαχο θέμα.

«Η επιτροπή κατέληξε σε συμπέρασμα: πρόκειται για ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο», δήλωσε η Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Emer Cooke. «Τα οφέλη για την προστασία των πολιτών από κορωνοϊό με τους σχετικούς κινδύνους θανάτου και νοσηλείας υπερτερούν των πιθανών κινδύνων», πρόσθεσε.

Μάλιστα ο EMA σημείωσε πως δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα ποιότητας ή ελαττωματικής παρτίδας στο εμβόλιο της AstraZeneca αν και παραμένει σημαντικό να ελεγχθούν όλες οι πιθανές παρενέργειες.

«Η επιτροπή κατέληξε σε συμπέρασμα: πρόκειται για ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο», δήλωσε η Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Έμερ Κουκ και πρόσθεσε:

Κυβέρνηση σε… διαρκή απολογία – Εκνευρισμός στο Μαξίμου – Στο κενό οι επικοινωνιακές προσπάθειες για αλλαγή ατζέντας

«Τα οφέλη για την προστασία των πολιτών από κορονοϊό με τους σχετικούς κινδύνους θανάτου και νοσηλείας υπερτερούν των πιθανών κινδύνων».

Ο ΕΜΑ ανέφερε επίσης ότι αν και η σύνδεση των περιστατικών με τις θρομβώσεις δεν μπορεί οριστικά να αποκλειστεί, η μελέτη πιθανής αιτιακής συσχέτισης του εμβολίου με τα περιστατικά θα συνεχιστεί.