• 6 Δεκεμβρίου, 2020

Έλληνας καθηγητής από το Παρίσι: Δεν είναι δυνατόν τα 2/3 του ιατρικού δυναμικού να μη συμμετέχουν στη μάχη

 Έλληνας καθηγητής από το Παρίσι: Δεν είναι δυνατόν τα 2/3 του ιατρικού δυναμικού να μη συμμετέχουν στη μάχη

Medical workers wearing personal protective equipment (PPE) take care of a patient at the intensive care unit (ICU) of the George Papanikolaou General Hospital, during the coronavirus disease (COVID-19) pandemic in Thessaloniki, Greece, November 11, 2020. Picture taken November 11, 2020. REUTERS/Alexandros Avramidis

«Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια όπως παρουσιάζεται, καθώς η αποτελεσματικότητά του υπολογίζεται στο 70% στην πράξη, ενώ δεν αναμένεται να χορηγηθεί πριν τον Σεπτέμβριο του ’21», είπε Στο Κόκκινο ο καθηγητής αιματολογίας στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Διευκρίνισε ότι στην Γαλλία η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη μάχη με την πανδημία, δεν γίνεται με τους προνομιακούς όρους για τους ιδιώτες, όπως επιχειρείται στην Ελλάδα και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν τώρα να μην συμμετέχουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού τα 2/3 του ιατρικού δυναμικού της χώρας.  

Νέα στοιχεία για την αυτοκτονία της 52χρονης στην Καβάλα – Έκανε απόπειρα και την περασμένη Δευτέρα

Όπως είπε ο κ. Γεροτζιάφας, η τακτική των επαναλαμβανόμενων lock down είναι αποτέλεσμα πολιτικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης στην προετοιμασία του δημόσιου συστήματος Υγείας.