• 24 Ιουλίου, 2021

Έλλη Στάη: Η προσωπική της ζωή και η σχέση με τον γιο της – Η μάχη με την κατάθλιψη

 Έλλη Στάη: Η προσωπική της ζωή και η σχέση με τον γιο της – Η μάχη με την κατάθλιψη

Καλεσμένη στην εκπομπή «Δε Γκρανμαδερ» με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη βρέθηκε η Έλλη Στάη όπου μίλησε για όλους και για όλα.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη της αγάπη, τη δημοσιογραφία, και εξήγησε πώς μπορεί μία γυναίκα να ανταπεξέλθει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως είναι αυτός της ενημέρωσης.

Γύρισε το χρόνο πίσω και θυμήθηκε τις πρώτες μέρες της στην τηλεόραση και το άγχος που είχε, ενώ περιέγραψε και μία από τις πιο δύσκολες στιγμές που έζησε στη δουλειά. «Στο ξεκίνημα μου στην τηλεόραση έτρεμα σαν το ψάρι. Γύρισα στο σπίτι το βράδυ και έκλαιγα, μιλάμε για κλάμα, γιατί δεν ήξερα που είμαι μέσα στο στούντιο αυτό. Τα είχα χαμένα. Πέρασαν αρκετά δύσκολα βράδια. Σιγά σιγά το συνήθισα» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως ένιωθε σαν το ψάρι που το έχουν πετάξει στη θάλασσα και μαθαίνει να κολυμπάει».

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές εξελίξεις – Τα στοιχεία που έδειξαν ως δολοφόνο τον σύζυγο της Καρολάιν

Στη συνέχεια, η Έλλη Στάη μίλησε για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βγάλεις την «είδηση» από μία συνέντευξη και τους χειρισμούς που απαιτούνται, ενώ θυμήθηκε και το πιο αστείο περιστατικό που της έχει τύχει σε συνέντευξη. «Νομίζω πολλές φορές έχω στριμώξει κάποιον, να τον έχω φέρει σε δύσκολη θέση για να βγάλω την είδηση… Πολλές φορές είναι και οι φορές που αισθανόμουν ότι ο κόσμος βαριέται ή ένιωθα την ήττα. Καμιά φορά σε συνεπαίρνει εσένα η κουβέντα αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεπάρει τον τηλεθεατή. Και άντε να βρεις ποιος είναι ο τηλεθεατής και ποιο το κοινό σου, το οποίο πρέπει να φροντίζεις να ανανεώνεται». 

Η προσωπική της ζωή και η σχέση με τον γιο της

Ακόμα η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για την προσωπική της ζωή και την ισορροπία που προσπαθεί να πετύχει δουλεύοντας τόσες πολλές ώρες, μιλάει για τη σχέση της με τον γιο της, αλλά και τους άντρες και τα λάθη που έχει κάνει. «Οι άντρες γκρινιάζανε αλλά όχι για τη δουλειά μου. Γκρινιάζανε γιατί στο τέλος έφευγα. Σχεδόν πάντα έφευγα. Κουράζονται οι σχέσεις και δη όταν είσαι άνθρωπος πολύ αυτόνομος. Εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις τη σχέση που ανανεώνεται όταν κουράζεται και διαρκεί. Και αν τη βρεις θα τη βρεις σε μεγαλύτερη ηλικία από τους νέους. Περίπου τα πλαίσιά σου τα έχεις περιγράψει, ξέρεις και το παρελθόν σου και το μέλλον. Πολλοί άνθρωποι ζουν σε συμβατικές σχέσεις και έχουν παράλληλες σχέσεις. Είναι πολύ σπάνιες οι σχέσεις που ξεκινάνε από μικρή ηλικία που δεν διαταράσσονται χωρίς να πάνε σε άλλους ανθρώπους.

Μόνο λάθη έκανα στις σχέσεις μου. Από λάθη επιλογών. Η αρχική επιλογή ήταν λάθος. Έπρεπε να μην με πιάσει ο ενθουσιασμός. Έχω κλωτσήσει πιο εύκολα την καρδάρα με το γάλα από ό,τι έπρεπε. Οι χωρισμοί είναι πάρα πολύ οδυνηρά πράγματα, γι’ αυτό και κατατάσσονται στην κατηγορία του πένθους. Στα πολύ νιάτα μου με έχουν απορρίψει. Μετά είπα δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να μην με αποδεχτεί. Πιθανόν δεν πλησίαζα αυτούς που πιθανόν αν με απέρριπταν. Είχα πληγωθεί πολύ στα νιάτα μου. Έφτιαξα έναν μηχανισμό άμυνας. Έκανα ό,τι μπορούσα για να μην πέφτω στα πατώματα».

Τέλος, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στην περίοδο που πέρασε κατάθλιψη και στο αν την βοήθησαν οι επισκέψεις στον ψυχαναλυτή της. «Έχω περάσει σοβαρή κατάθλιψη. Όταν δεν το έχεις πάθει ποτέ και δεν έχεις εμπειρία, τρελαίνεσαι. Νομίζεις ότι έχεις όλες τις άλλες ασθένειες μέχρι να έρθει να σου πει κάποιος: “Έχεις αυτό και πρέπει να κάνεις αυτό”».