• 21 Ιουνίου, 2021

Ελεύθερος μετά την απολογία του για το ακίνητο στη Σύρο ο Παπαντωνίου

 Ελεύθερος μετά την απολογία του για το ακίνητο στη Σύρο ο Παπαντωνίου

O πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, απολογήθηκε για την πώληση του σπιτιού στη Σύρο, μία πώληση που συνδέθηκε με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ο πρώην υπουργός, αρνείται τις κατηγορίες και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.

Η γραπτή δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου:

«Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος – «νομικά ανυπόστατη». Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες – στο σχέδιο  πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση,  ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γ. Παπαντωνίου, στρεφόμενος σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιερέας καταγγέλλει ότι υπέστη εγκεφαλικό μετά τον εμβολιασμό του

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας, ότι:

«Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου. Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας  της δικαιοσύνης.  Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να «καταδώσουν» ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις  με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν.

Όμως, η πολιτικοδικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα.  Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη».