Ελαφονήσι: Οργή στα social media για τις ξαπλώστρες – “Πλαστικούρα” – Απάντηση δημάρχου

 Ελαφονήσι: Οργή στα social media για τις ξαπλώστρες – “Πλαστικούρα” – Απάντηση  δημάρχου

Μια φωτογραφία στον λογαριασμό Colours Of Crete στο Instagram από το Ελαφονήσι ήταν αρκετή για να γίνει το νέο θέμα… διχασμού στα social media. Αιτία; Οι ξαπλώστρες. 

Στη φωτογραφία από ψηλά, φαίνεται η παραλία στο Ελαφονήσι στην Κρήτη, με περισσότερες ξαπλώστρες από ποτέ άλλοτε, απ’ άκρη σ’ άκρη της παραλίας, με πολλούς να αντιδρούν και να εκφράζουν την οργή τους στα social media.

Άλλοι μίλησαν για τσίρκο, άλλοι για «πλαστικούρα», άλλοι θυμήθηκαν τα χρόνια όταν η πρόσβαση στο Ελαφονήσι γινόταν μόνο με πλοίο.

Δείτε την ανάρτηση στο Colours Of Crete

Το Ελαφονήσι και οι… ξαπλώστρες του έχουν γίνει θέμα debate μεταξύ των χρηστών και θέση στο θέμα κλήθηκε να πάρει ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.

Η απάντηση του δημάρχου

«Γίνεται να έχουμε μία παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα και να μην έχουμε ξαπλώστρες;», διερωτήθηκε ο δήμαρχος το πρωί της Δευτέρας (11.07.2022) μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1.

Όλες οι παρεμβάσεις στο σημείο έχουν γίνει μετά από σχετική άδεια, είπε και συμπλήρωσε πως «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, υπάρχει πολύ μεγάλο κομμάτι παραλίας για όσους δεν θέλουν να κάτσουν σε ξαπλώστρα.

Αναφορικά με τους προβληματισμούς για αλλοίωση του φυσικού κάλλους τους τοπίου και την καθαριότητα, επεσήμανε: «Το φυσικό κάλλος αναπλάθεται. (…) Δεν υπάρχει όχι σκουπίδι, δεν υπάρχει ούτε γόπα κάτω. Επιβάλουμε καθαριότητα».

Θεόκριτος Αργυριάδης