• 18 Απριλίου, 2021

Κοροναϊός: Εκτοξεύθηκε ο δείκτης θετικότητας – Διαμορφώθηκε στο 12,1%

 Κοροναϊός: Εκτοξεύθηκε ο δείκτης θετικότητας – Διαμορφώθηκε στο 12,1%

Αυξημένοι είναι οι πολίτες που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 12,1%, σε σύνολο 14.074 δειγμάτων.

Σε κλοιό η Αττική με 801 νέα κρούσματα – Τριψήφιος αριθμός για Θεσσαλονίκη και Αχαΐα
Σήμερα τα νέα κρούσματα του ιού διαμορφώθηκαν σε 1.707 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να «επελαύνει» προκαλώντας συνθήκες ασφυξίας στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ, με 681 άτομα να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Οι θάνατοι από κορονοϊό έφτασαν τους 69 ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας έφτασαν, το τελευταίο 24ωρο, τις 394.

  • Την ίδια στιγμή, τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους και την Αττική και υπό αυτά τα δεδομένα, σε εφαρμογή έχει τεθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την επίταξη 206 ιδιωτών γιατρών στην Αττική, προκειμένου να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Σημειώνεται ότι η διαδικασία της επίταξης έχει ήδη ξεκινήσει καθώς τα φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών εκδίδονται από το υπουργείο Υγείας και διεκπεραιώνονται από την αστυνομία. Οι επιταγμένοι ιδιώτες γιατροί θα λάβουν αμοιβή της τάξης των 1.200 ευρώ το μήνα ενώ οι μισθολογικές απολαβές των εθελοντών θα φτάνουν τα 2.000 σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Επί του παρόντος, η επίταξη θα κρατήσει για ένα μήνα και αφορά συνολικά 206 γιατρούς κάτω των 60 ετών. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής.