• 25 Ιανουαρίου, 2022

Εκτός Τροχαίας ο αστυνομικός που έκοβε πρόστιμα χωρίς μάσκα

 Εκτός Τροχαίας ο αστυνομικός που έκοβε πρόστιμα χωρίς μάσκα

Εκτός Τροχαίας βρέθηκε ο αστυνομικός έκοβε κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ στην Πάτρα, χωρίς να φορά μάσκα.

Η αλλαγή πόστου για τον αστυνομικό που υπηρετούσε στο Τμήμα Τροχαίας Πατρών έγινε με συνοπτικές διαδικασίες. Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έδωσε εντολή για την άμεση μετακίνηση του από την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Βίντεο “καίει” την Αστυνομία για τη δολοφονία Σαμπάνη

Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε σε μια χρονική περίοδο που ήταν σαφείς οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛΑΣ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο για εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων, με στόχο την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο αστυνομικός, που υπηρετούσε ως αποσπασμένος στην Τροχαία Πατρών καθώς η οργανική του θέση είναι στο ΑΤ Καλαβρύτων, πλέον παρέχει τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Μεταγωγών Πάτρας. Επίσης του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και διατάχθηκε η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.

Για εξάντληση της αυστηρότητας έκαναν λόγο μιλώντας στην ίδια εφημερίδα αστυνομικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι, με αφορμή αντίστοιχο περιστατικό που είχε καταγραφεί στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας αστυνομικός επέδωσε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας, τη στιγμή που ο ίδιος είχε κατεβασμένη τη μάσκα στο πιγούνι.

«Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα για τον κορονοϊό, έχει τις ίδιες επιπτώσεις» απαντούν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”, τονίζοντας ότι ακόμη και εάν οι ενέργειες αυτές κοινοποιούνται στον Τύπο, τα αντανακλαστικά της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι άμεσα και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην τροχονόμος παραδέχθηκε το λάθος του αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ωστόσο υποστήριξε ότι έβγαλε τη μάσκα για να σφυρίξει.

Πηγή: pelop.gr