• 2 Αυγούστου, 2021

Εκτός Οδηγιών ECDC και US CDC oι κηδείες Covid – 19 στην Ελλάδα

 Εκτός Οδηγιών ECDC και US CDC oι κηδείες Covid – 19 στην Ελλάδα

Αποκάλυψη που έκανε εντύπωση, έκανε στην εκπομπή “Αντιθέσεις”, ο ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ,Κωνσταντίνος Φαρσαλινός,  με το  μεγάλο θέμα που προκύπτει με τις κηδείες COVID-19 στην Ελλάδα.

Τελικά τα πράγματα  φαίνεται να είναι χειροτέρα απ’ότι  αρχικά φαινόταν. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, ο ΕΟΔΥ όπως αποκαλύπτεται, από τις 10 Απριλίου 2020, έχει εκδώσει γραπτές οδηγίες οι οποίες βρίσκονται σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την έκθεση του ECDC και επιτρέπει ακόμη και την φροντίδα από τα μέλη των οικογενειών (εφόσον το επιθυμούν), με χρήση μέσων ατομικής προστασίας.

Άρα λοιπόν, κάποιοι, καθ’ υπέρβαση και των επίσημων εθνικών οδηγιών, έχουν μετατρέψει τις κηδείες σε σόου, με σφραγισμένα φέρετρα, χωρίς καμία πρόσβαση των οικείων και πολύ στενών συγγενικών προσώπων του νεκρού, εφόσον το επιθυμούν να δουν και να αποχαιρετίσουν τον δικό τους άνθρωπο.  

«Δεμένα τα χέρια» για τα γραφεία τελετών

Τα γραφεία τελετών στην Κρήτη δηλώνουν ότι από τη στιγμή που τα νοσοκομεία τους παραδίδουν τους νεκρούς με covid μέσα σε κλειστούς, αδιαφανείς σάκους με οδηγίες να τους βάζουν στο φέρετρο και να τους σφραγίζουν, τα δικά τους χέρια είναι «δεμένα» και δεν μπορούν  να πράξουν διαφορετικά. Οι ίδιοι εκφράζουν και την απορία τους τι ακριβώς να μεταφέρουν στους συγγενείς από τη στιγμή που δεν έχουν δει καν ποιος κηδεύεται και πάντως από τα νοσοκομεία  ότι τις οδηγίες εγγράφως δεν τις έχουν δει παρ’όλο που όπως συμφωνούν ανατρέχοντας στις οδηγίες του ΕΟΔΥ , δεν εντόπισαν τέτοιες διαδικασίες. Αντίθετα όπως μας είπαν, συγγενείς μπορούν κανονικά να δουν το νεκρό με μάσκες και πριν μεταφερθεί στην κηδεία, αλλά με το σφραγισμένο φέρετρο είναι αδύνατο.

Ποιος έδωσε εντολή για “πρωτόκολλο”  Ebola;

Πλέον θα πρέπει να μάθουμε ποιοι έδωσαν τις οδηγίες αντίθετα για κηδείες και ταφές, ανεξαρτήτως λατρευτικού πιστεύω του καθένα, αυτές να γίνονται με οδηγίες όπως κηδείες και ταφές για νεκρούς από Ebola . Ακόμη χειρότερα που στον Δήμο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα ,  τον Οκτώβριο όπως αναφέρουν: “Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο χώρος που αναμένεται να δημιουργηθεί το προσεχές διάστημα στον Εύοσμο θα πληροί παρόμοια κριτήρια όπως της Θέρμης, δηλαδή θα είναι απομονωμένος, μακριά από τους λοιπούς τάφους, η ταφή θα έχει διάρκεια δέκα χρόνων, ενώ η μεταφορά των θυμάτων θα γίνεται μέσα σε σφραγισμένα φέρετρα τα οποία θα είναι τυλιγμένα με διπλό ειδικό νάιλον, ενώ αντίστοιχη ειδική φόρμα θα φορούν και οι νεκροί.” Από τις οδηγίες του ECDC, του US CDC  αλλά και του ΕΟΔΥ, δεν προκύπτει καμία τέτοια οδηγία και για την ταφή. Το θέμα πλέον παίρνει άλλη διάσταση, αφού δεκάδες οικογένειες στην Ελλάδα, στη ουσία κήδεψαν χωρίς να μπορούν ούτε στη κηδεία, ούτε στη ταφή να αποχαιρετήσουν όπως οι ίδιες θα επέλεγαν τους δικούς τους ανθρώπους, που έφυγαν από Covid-19 και το ερώτημα είναι ποιος έδωσε τέτοια εντολή και οδηγία για  κηδείες και ταφές, καθ υπέρβαση και των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Απαιτείται διερεύνηση, και να δοθούν απαντήσεις  άμεσα , ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εισαγγελική παρέμβαση διερεύνησης της υπόθεσης , καθώς εδώ προκύπτει η εφαρμογή ενός ακραίου μέτρου , με άγνωστο τελικά για την ώρα τον εντολέα και καθ’ υπέρβαση των οδηγιών των αρμόδιων κρατικών φορέων για το θέμα.

Η επίσημη οδηγία του ΕΟΔΥ για την διαχείριση των καταληξάντων από την Covid-19 εδώ

Πηγή: Νεα Κρήτη