• 24 Ιανουαρίου, 2021

Εκτεταμένοι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊό

 Εκτεταμένοι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊό

Εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό διενεργούν και σήμερα η αστυνομία, η τροχαία και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Διαβάστε επίσης: Πάνω από 1.000 ελέγχους σε λεωφορεία έκανε το Σάββατο η Τροχαία για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες

Καβάλα: Σύλληψη διοργανωτή συναυλίας για παράβαση των μέτρων για τον κορονοϊό – Σφραγίστηκαν για 15 ημέρες δύο μπαρ στη Χαλκιδική

Εντατικοί έλεγχοι σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Ήδη από σήμερα το πρωί έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Τα μέτρα στα πλοία

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μετρά από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κορονοϊού, αυτή τη στιγμή ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.       

      Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.      

      Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.      

      Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.