• 28 Νοεμβρίου, 2021

Εκτέλεσαν στο σπίτι του Κινέζο καθηγητή – Ήταν κοντά σε ανακάλυψη για τον COVID 19

 Εκτέλεσαν στο σπίτι του Κινέζο  καθηγητή – Ήταν κοντά σε ανακάλυψη για τον COVID 19

Ενας Κινέζος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, ο οποίος έκανε έρευνα για τον κορονοϊό και βρισκόταν στα πρόθυρα «πολύ σημαντικών ευρήματων», σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, έπεσε νεκρός το περασμένο Σάββατο από πυρά ενός άνδρα ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο επίκουρος καθηγητής της έρευνας, Μπινγκ Λιού, βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του με τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι, τον λαιμό, το σώμα και τα άκρα, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Ρος.

Ο 46χρονος Χάο Γκου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, φέρεται να μπήκε στο σπίτι του ερευνητή από μια ξεκλείδωτη πόρτα και να άνοιξε πυρ βρίσκοντας τον Δρ Λιου στο κεφάλι, το λαιμό και τον κορμό του.

Η αστυνομία πιστεύει ότι θύτης και θύμα γνωρίζονταν αλλά εκτιμά πως δεν υπάρχει η παμαμικρή ένδειξη ότι ο Λιού έγινε στόχος επειδή ήταν Κινέζος. Αυτή η αναφορά έχει, προφανώς, να κάνει με την αύξηση της ρητορικής μίσους πολλών Αμερικανών σε βάρος Κινέζων, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για την πανδημία, επειδή ξεκίνησε από την κινεζική πόλη Γουχάν.

Το πανεπιστήμιο εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι «λυπάται βαθιά για τον τραγικό θάνατο του Μπινγκ Λιού, «ενός παραγωγικού ερευνητή και θαυμαστού συναδέλφου».

«Ο Μπινγκ ήταν στα πρόθυρα πολύ σημαντικών ευημάτων για την κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών που διέπουν τη μόλυνση SARS-CoV-2 και την κυτταρική βάση των ακόλουθων επιπλοκών», ανέφεραν οι συνάδελφοί του στο Τμήμα Υπολογιστικής και Συστημάτων Βιολογίας του πανεπιστημίου.

Τα μέλη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου περιγράφουν τον πρώην συνάδελφό τους ως έναν εξαιρετικό ερευνητή και μέντορα, και έχουν δεσμευτεί να ολοκληρώσουν την έρευνα του «σε μια προσπάθεια να αποτίσουν φόρο τιμής στην επιστημονική του αριστεία».

Οσο για τα κίνητρα του δράστη, παραμένουν άγνωστα και η αστυνομία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.